lauantai 11. toukokuuta 2013

Nappisuorituksia ja huteja

Lempiravintolani Aito sai vakavasti otettavan kilpailijan ja taistelusta tullee kiperä. Kävimme Piikkipaatsaman kanssa ensimmäistä kertaa Boulevard Socialissa ja olimme molemmat aivan myytyjä. Useimmin illan aikana toistettu lause taisi olla: "Tää on tosi hyvää!"

BS:n välimerellisellä à la carte -listalla ei ole erikseen alku- ja pääruokia, vaan tarjoilija opasti meitä valitsemaan noin kolme annosta. Lista oli sillä tavalla hankala, että monia makuyhdistelmiä ja uusia raaka-aineita oli vaikea kuvitella mielessään. Sama päti myös aperitiivi-listaan, jolta lopulta valitsin drinkin entten-tentten-menetelmällä ja sekin oli aivan törkeän hyvää. Valintani osui LL Cool J:hin, joka tarjoiltiin laakeasta lasista ja sisälsi mansikkaa, mandariinia, rosmariinia ja sitruunaa.

Emme siis oikein osanneet päättää mitä valita ruoaksi, joten otimme molemmat maistelumenun Social tasting menun. Siihen kuului kahdeksan ruokalajia, joista osa tarjoiltiin samaan aikaan ja osa erikseen. Se olikin hyvä valinta, sillä saimme kattavan kuvan ravintolan tyylistä ja eri mauista.

Ankanmaksapateeta, timjami-kirsikkahilloa, dukkahia ja focaccia-leipää


Grillattu kebab-varras hienonnetusta lampaanlihasta, fenkolisalaattia ja harissamajoneesia


Itse tehtyä softista, sitruunarahkaa, marenkia, sablekakkua ja suolakaramellia


Näiden lisäksi maistelimme mm. lohipastramia, possunkylkeä ja merques-makkarahotdogia. Tarjoilu ja sisustus ravintolassa olivat myös oikein miellyttäviä, mutta ravintolasali oli aika meluisa ja ahdaskin. Viereisessä pöydässä oltiin treffeillä emmekä voineet välttyä kuulemasta jokaista sanaa, mikä tuntui aavistuksen koomiselta. Lisäksi oli vähän hassua lisätä huulipunaa unisex-vessan peilin ääressä, kun vieressä mies pesee käsiään. Mutta näistä pienistä epäkohdista huolimatta kokemus oli oikein nautittava. Ja se ruoka, se vaan oli tajuttoman hyvää!

Tajunnan räjäyttävien makunautintojen jälkeen olisi ehkä ollut liikaakin olettaa, että illan toinen osa olisi jatkanut samalla onnistuneella linjalla. Olimme ostaneet liput kuukausia aikaisemmin supersuosittuun Rock the Ballet nr 2:een Savoy-teatteriin ja odotin näytöstä innolla. Liput olivat aika hintavat, lähes viisikymmentä euroa, mutta olin kuullut, että ensimmäinen Rock the Ballet -kiertue oli ollut varsinainen menestys. Lisäksi tässä yhdistyi monta minua kiinnostavaa asiaa, joten uskoin lippujen olevan hintansa väärti.

Kävi kuitenkin niin, että odotukseni olivat jotain aivan muuta kuin itse esitys. Jo produktion nimi oli minusta harhaanjohtava, sillä musiikkina ei käytettykään rockia vaan enemmänkin dancea ja poppia. En voi väittää olevani baletin asiantuntija, mutta en tunnistanut esityksestä myöskään mitään ainakaan klassiseen balettiin viittaavia elementtejä vaan enemmänkin nykytanssin askelia. Koko esityksestä Too sexy for my shirt -biiseineen tuli lähinnä mieleen Scandinavian Hunksien esiintyminen, sillä paljasta pintaa ja seksuaalisia viittauksia ei todellakaan peitelty. Lähinnä naisista koostunut yleisö oli kuitenkin innoissaan, joten moni muu osasi ottaa johtajakoreografiin Rasta Thomasiin liittyvän henkilöpalvonnan asiaankuuluvalla huumorilla.

No, aina ei voi mennä nappiin! Oli kuitenkin mielenkiintoista nähdä tämäkin spektaakkeli ja nyt on tullut nähtyä Savoy-teatterikin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!