torstai 30. toukokuuta 2013

Eksoottisia ruokia

Helsingissä ei tiettävästi ole kovin montaa paikkaa, joista saa korealaista ruokaa. Kävimme A:n kanssa testaamassa niistä yhden, Korea Housen Krunikassa. En ollut edes vilkaissut listaa tai nettiä sen suhteen mitä korealaisessa ravintolassa kannattaisi syödä (joo, en oppinut mitään käynnistäni Kuningatar Saba -ravintolassa).

Yllätys oli ensinnäkin se, että korealaiset käyttävät syömäpuikkoja. Se sinänsä on ihan ok, koska syön sushinikin puikoilla. Nämä puikot olivat kuitenkin liukasta metallia puun sijasta, mikä aiheutti pieniä haasteita ja turhautumisia... Onneksi alkuruokani oli suurina ja helposti tartuttavina paloina. Alkuruoka oli muutenkin herkullista ja ateriani paras osuus.

Paistettuja taikinanyyttejä

Pääruoaksi en uskaltanut ottaa kimchiä, joka on kiinankaalista valmistettu voimakkaasti maustettu Korean kansallisruoka. Sitä tuli kuitenkin pääruoan lisukkeena, joten pääsin kuin pääsinkin maistamaan sitä. Diplomaattisesti sanoisin, että maku oli aika eksoottinen. Pääruoaksi söin paistettua lohta soijakastikkeella. Tästä alkoivat haasteet liukkaiden syömäpuikkojen kanssa.


Jälkkäriksi syötiin A:n kanssa puoliksi annos korealaista kakkua, jonka englanninnos rice dumblings oli ehkä kuvaavampi. Ne olivat siis karkkimaisia taikinapalleroita, jotka oli pyöritetty pähkinärouheessa. Mielenkiintoista!


Olimme liikkeellä keskiviikkoiltana ja ravintolassa oli monia muitakin asiakkaita. Paikka on varmasti suosittu varsinkin lähellä asuvien keskuudessa. Palvelu oli hyvää ja jokaisessa pöydässä oli nappi, josta saattoi kutsua tarjoilijan. Hauska detalji. Käykäähän kokeilemassa, jos kaipaatte uusia ruokakokemuksia!

3 kommenttia:

  1. Eräs ystäväni on jo monien vuosien ajan tykännyt tästä paikasta todella paljon, mutta kun heidän listansa ei ole kovin kasvis-ystävällinen, en ole itse päässyt kokeilemaan.

    Susanna

    VastaaPoista
  2. http://www.lily.fi/blogit/poyta-koreaksi

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!