perjantai 17. toukokuuta 2013

Ensimmäisen maailman ongelmia

Oletteko käyneet Kakkugalleriassa? Vietin Fredan myymälässä mukavan kakkuhetken, työpapereiden ääressä tosin. Tulin siihen tulokseen, että Kakkugalleria tekee maailman parhaat kakut. Tiesin sen kyllä ennestäänkin, mutta olin jotenkin unohtanut.

Yksi suurimmista ensimmäisen maailman ongelmista liittyy mielestäni kakkujen ja pullien valitsemiseen. Tiedättehän, kuinka huoltoasemalla kaduttaa kun tuli valittua juuri se pulla, joka näytti päältä kauniilta, mutta ei ollutkaan tuoretta. Tai jos vitriinissä on monia herkullisen näköisiä kakkuja, mutta se oma valitsema kakkulaatu ei ollutkaan erityisen hyvää.

Kakkugalleriassa ei ollut tätä ongelmaa, sillä kakut oli siivutettu suhteellisen kapeiksi ja 6,50 euron hintaan (se oli kyllä jokin tarjous, josta en tiedä kuinka kauan se on voimassa) sai valita paitsi juoman myös kaksi siivua joko samaa tai eri kakkua. Loistavaa! Joissain kahviloissa kakkusiivut ovat lisäksi hirveän isoja kun vähempikin riittäisi.

Kun tilanne oli näinkin hyvä, uskaltauduin ottamaan kaksi riskialtista kakkulaatua ajatuksella että ne eivät voi mitenkään molemmat olla huonoja. Suklaakakku saattaa nimittäin olla kuivaa (ja ikävän usein on) ja sitruunamarenkikakku on usein äklön makea.

Jos olisin muistanut, että Kakkugalleria tekee maailman parhaat kakut, olisin tiennyt, että pelkoni oli naurettava. Molemmat kakut olivat taivaallisia: suklaakakku sopivan tuhti mutta mehukas ja sirtuunamarenki taas kirpeän raikas. Taivaallista!


Lopuksi vielä mainostan, että Kakkugalleriassa on kakkubuffet, jossa 11,90 eurolla saa syödä kakkuja niin paljon kuin jaksaa. Seuraavaksi pitää käydä kokeilemassa sitä!

Viime viikolla täällä paketoitiin lahjoja. Kenelle lienevät...

4 kommenttia:

 1. Petran lahjat ovat aina niin kauniisti paketoituja, että ei raatsisi avata. Minä sain tuon puolalaiseen sanomalehtipaperiin käärityn paketin. Suurkiitos Petra!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiitos kehuista! :) Paketista paljastui muuten näyttelijä Diane Keatonin elämäkerta.

   Poista
 2. Eikös täällä ole tarjolla myös joku mieletön herkkubrunssi? :P Kaveri on siitä puhunut jo pidempään, mutta mua jotenkin hirvittää mennä sinne - ahdan itteni kuitenkin niin ähkyyn, että saan sitten lenkkeillä koko kesän yhden herkkubrunssin kaloreita. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, itsekin epäröin ottaa tota kakkubuffet'ta ja valitsin mieluummin kaksi pientä kakkupalasta. Mulla ei nimittäin ihan heti tuu makean raja vastaan! :) En itse havainnut mitään juttua herkkubrunssista, mutta se ei tarkoita etteikö sellaista voisi hyvinkin olla Kakkugalleriassakin.

   Poista

Kiitos kommentistasi!