lauantai 18. toukokuuta 2013

Salaattia italialaisessa

Helsingin keskustaan Lasipalatsiin on avattu uusi ravintola daVinci bar & ristorante. Se avattiin entisen cafe Javan tiloihin. (Olikohan Javan lopettamispäätöksellä muuten jotain tekemistä sen kanssa, että termillä java ei ole ollut pitkään aikaan tietokoneen käyttäjille kovin hyvää kaikua jatkuvien tietoturvauhkien ja -päivitysten takia. Kuulin, että Danske Pankkikin on viimein luopumassa sen käytöstä verkkopankissaan - hyvähyvä!)
 
No mutta, tässä postauksessa piti kehua uutta daVinci-ravintolaa erittäin makoisasta ja marjaisasta vuohenjuustosalaatista eikä päivitellä javaa. Eikös näytäkin hyvältä?
 

Salaatissa oli mansikoita, pensasmustikoita ja karhunvadelmia sekä paljon muuta herkullista. Muuten lista koostui pizza-pasta-akselista. En ole kovin suuri italialaisen pizza-pastaruuan ystävä, joten oli kiva, että listalta löytyi myös hyvänkuuloisia salaatteja.

Ravintolalla on loistava sijainti Lasipalatsissa ja asiakaspaikkojakin kivasti, sillä myös yläkerrassa on tilaa ruokailijoille. Näin kesällä ulkona on iso terassi. Miinusta annan kuitenkin siitä, että vaikka ravintolassa ei ollut erityistä ruuhkaa, sain istua pöydässä 10 minuuttia ennen kuin kukaan tarjoilijoista noteerasi uutta asiakasta mitenkään. Mutta eipä mulla ollut kiirekään enkä itsekään yrittänyt saada kontaktia tarjoilijoihin, joten se ei ole kovin suuri miinus.

Näppärä ravintola ja hyvä hinta-/laatusuhde! (Salaattini maksoi muistaakseni 13,90 €.)

PS. daVincin tulo Javan paikalle taitaa olla tosi tuore muutos, sillä daVincin nettisivuilla on vielä Siltasaarenkadun osoite... Ruokalista on kuitenkin sama, joten täytyy olla kyse samasta daVincistä!

2 kommenttia:

 1. Hakaniemen DaVincissä tilataan ruoka mielestäni tiskiltä, (kerran mentiin sinne sisälle saakka, mutta sitten päätettiinkin mennä muualle), en tiedä lasipalatsin DaVincistä, mutta voisi selittää, miksei henkilökunta suo noteerannut :p

  Susanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, jotain tällaista oli kyllä ilmassa. Terassille menijät osti suoraan tiskiltä ja kuulin, että lounastilaukset tehdään myös tiskille. Mutta yleensä, jos on tällainen itsepalvelu, siitä on joku kyltti tai tarjoilijat huomauttaa, jos asiakas ei hiffaa sitä. Nyt kolme tarjoilijaa näki, kun ensin seisoin ovensuussa (kun en osannut päättää mihin pöytään menen :) ) ja sitten istuin siihen pöytään ihan niiden katseen alle.

   Se on kyllä rehellisyyden nimissä korjattava, että kun kävin uudestaan samaisessa paikassa ja menin tällä kertaa yläkertaan istumaan, tarjoilijat (useampi) tulivat heti palvelemaan. Eli mulla kävi ilmeisesti ensimmäisellä kerralla vaan huono tuuri.

   Poista

Kiitos kommentistasi!