maanantai 27. toukokuuta 2013

Päivä stadissa

Lauantaina vietettiin Helsingissä ja 86 muussa Suomen kaupungissa Siivouspäivää. Tuhansia ihmisiä oli ansiokkaasti putsannut kaappinsa ja roudannut rojunsa myytäväksi kaduille pystyttämiinsä kojuihin.

Toisen roju, toisen aarre, niinhän sitä sanotaan. Tätä ihmistorsoa kaupiteltiin Ruttopuistossa. En tiedä minne se lopulta päätyi vai päätyikö minnekään. Mitä erikoisempia tavaroita myyjillä kuitenkin näkyi olevan.


Konseptina Siivouspäivä on mitä mainioin, monella tapaa kuten Ravintolapäiväkin (jälkimmäinen on vaan ikävä kyllä kärsinyt pienen inflaation kun sitä on järjestetty niin usein). On hienoa, kun tällainen tapahtuma perustuu yhdessä tekemiselle ja saa liikkeelle niin laajasti ihmisiä. Kaupungilla oli ihana tunnelma. Kävin Ruttopuiston lisäksi Hietsun torilla, joka normaalilauantaisinkin on täynnä kirpparimyyjiä. Nyt siellä kävi varsinainen kuhina! Myös Karhupuisto Kalliossa oli uskomattoman täynnä myyjiä (ja ostajia).

Itse keskityin lähinnä haistelemaan ihmisten hyvää mieltä. Ainoa ostokseni oli Partyliten tuikkukynttilät, joista maksoin 10 senttiä. Myyjä todella halusi niistä eroon ja minä ilolla otin vastaan. Uutena nuo nimittäin ovat aika kalliita (ja toki myös laadukkaita) kynttilöitä.


Siivouspäivän kanssa samanaikaisesti Kaisaniemenpuistossa juhlittiin Maailma kylässä -festareita. Edellinen ilta ystävien kanssa karaokebaarissa oli venähtänyt ja ehdin nukkua ruhtinaalliset kolme tuntia ennen kuin julmasti ajoin itseni ylös sängystä aamulla. Syynä tahdonvoimani koettelemiseen ja aikaiseen herätykseen oli PMMP, jonka keikka avasi festarit klo 11. PMMP:hän on ilmoittanut lopettavansa tai ainakin pitävänsä määrittelemättömän tauon keikkailusta tämän kesän jälkeen, joten halusin ehdottomasti vielä ehtiä nähdä heidät livenä.

Vaikka tuohon aikaan yleisö koostui lähinnä lapsiperheistä (ihan oikeasti kävi mielessä olinko sekoittanut Frööbelin palikoiden ja PMMP:n aloitusajat), itse keikka oli loistava (hyvän ja loistavan keikan ero on se, että loistava keikka nostaa ihokarvat pystyyn ja vedet silmiin).

PMMP:n hieno biisi Tytöt ja sen lyriikat:


PMMP:n merkitys suomenkieliselle rockmusiikille ja naisten asemalle jää tietysti historioitsijoiden arvioitavaksi, mutta aikalaisena se tuntuu kiistattomalta. He ovat tehneet huikeita asioita ja ottaneet vahvasti kantaa muun muassa naisiin kohdistuvaan väkivaltaan ja muihin ihmisoikeuskysymyksiin. Ei olisi ikinä uskonut silloin, kun ensimmäisiä kertoja kuulin Rusketusraidat. :) Toivon, että kuulemme vielä Mirasta ja Paulasta ja että he eivät ikinä menetä rohkeuttaan puhua asioista niiden oikeilla nimillä.

Tunteikkaan keikan jälkeen jaksoin vielä tunnin pari festaroida, mutta sitten tuli raja vastaan. Pyörähdin Karhupuistossa ja kotimatkalla ratikassa meinasin kirjaimellisesti nukahtaa. Kun vihdoin sain pään tyynyyn, otin viiden tunnin päikkärit. Erikoinen lauantai.

1 kommentti:

  1. Hah, hauska päikkäreiden kesto! Party Litet on kyllä törkeän hintaisia, tuo maksamasi hinta kuulosti kyllä aivan kohtuulliselta :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!