maanantai 19. toukokuuta 2014

Hanamiaika

Viime viikonloppuna järjestettiin Helsingissä kymmeniä tapahtumia, joista meinasi iskeä valinnanvaikeus. Päädyin lopulta toteuttamaan alkuperäisen suunnitelmani ja kävin Roihuvuoren hanamijuhlassa. Se on suuri japanilainen juhla kirsikankukkien kunniaksi. Kirsikkapuisto sijaitsee Sahaajankadun ja Abraham Wetterin tien kulmassa. Puissa oli onneksi vielä kukkia jäljellä, vaikka etukäteen mietin miten mahtaa käydä. Kuulin, että kukinta alkoi jo useampi viikko sitten.

Oli kaunis ja ensimmäinen todella lämmin päivä, joten hanamijuhla oli yleisömenestys. Ihmiset olivat tulleet paikalle viltteineen ja piknikkoreineen ja viettivät sunnuntaipäivää seuraten esiintymislavan tapahtumia ja muita ihmisiä. Yleisössä oli useita japanilaiseen tyyliin pukeutuneita ihmisiä esimerkiksi kimonoissa ja pukeutuneina siihen nuorten suosiossa olevaan pikkutyttötyyliin (jonka nimeä en nyt saa päähäni).Juhla kesti koko päivän ja ohjelmaa riitti. Kojuissa muun muassa myytiin japanilaisia ruokia, esiteltiin Suomen ikebanayhdistyksen kukka-asetelmia, kirjoitettiin erisnimiä japaniksi sekä myytiin japanilaista tavaraa ja kirjoja. Alueella pääsi myös halutessaan osallistumaan japanilaiseen teeseremoniaan.


Alueelle oli tuotu pieni lava, jossa pidettiin budolajiesityksiä ja parapara-tanssiesityksiä. Itse olin paikalla juuri perinteisten budolajien esittelyn aikana. Se oli mielenkiintoista seurattavaa, sillä olen itsekin harrastanut itämaisia kamppailulajeja vuosia sitten.


 Tämä oli hauska kaupunkijuhla, jonne voisin hyvin mennä ensi vuonna uudestaan.

2 kommenttia:

 1. Oi, toi oiski ollu kiva tapahtuma! :) Meillä ois tarkotus olla ens vuonna Japanissa sillon ku kirsikankukat kukkii siellä... ;)

  T: Hannele

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, ihanaa! Mä haaveilen edelleen Japanin matkasta...

   Poista

Kiitos kommentistasi!