torstai 1. toukokuuta 2014

Pääsiäisbrunssilla Oittaan kartanossa

Kävin pääsiäisenä ensimmäistä kertaa Oittaan kartanossa, kun menimme Piikkipaatsaman kanssa sinne brunssille. Huli oli blogissaan kehunut brunssin taivaisiin, mikä luonnollisesti herätti kiinnostukseni. Kehut eivät olleet turhia: vaikka menu sinänsä oli aika tavallinen, oli kaikki tosi hyvää. Tarkoitan siis todella maistuvaa ja herkullista. Piikkipaatsaman kanssa ihmeteltiin miten vihreä salaattikin voi maistua niin hyvältä ja maistuvalta.


Oittaan kartano on tunnelmallinen ja kaunis rakennus. Pääsiäisenä kevään valo tulvi salin isoista ikkunoista. Syötyämme vatsat täyteen kävimme kävelyllä Bodom-järven rannalla. Viereisellä ulkoilualueella on Angry Birds -leikkipuisto, joka oli lasten suuressa suosiossa. Sitä käytettiin myös argumenttina ja kiristyskeinona ainakin yhdessä brunssille osallistuneessa lapsiperheessä. En epäile sen toimivuutta, sillä puistossa oli vaikka minkälaisia vempaimia.Luonto oli pääsiäisenä vielä heräilemässä ja näin ensimmäiset valkovuokot. Nyt vapun ja niin monen aurinkoisen ja lämpimän päivän jälkeen on puiden lehdet ja kaikki muukin vihreä kasvanut hurjalla vauhdilla. Tuleville päiville ennustettu vesisade on kuitenkin odotettu vieras, sillä en taida olla ainoa, joka on kärsinyt huimista allergiaoireista viime päivinä. Onneksi kukintakausi on luullakseni pian ohi.


Pääsiäinen ja vappu sujuivat muuten aika rauhallisissa merkeissä. Pääsiäisenä innostuin askartelemaan onnittelukortteja ja korjaamaan hajonneita koruja. Vappupäivä on kulunut kotona elokuvia katsellen. Vaikka pidän brunsseista, ei vappupiknik ole ikinä kuulunut suosikkeihini - vielä vähemmän tänään, kun ilma näyttää pelkästään ikkunasta katsottunakin harvinaisen ikävältä.

Vappuaattona kävimme E:n kanssa Vallilan vapputansseissa Hartolan puistossa, jossa oli mainio meininki ja paljon ihmisiä. Kaikki olivat vapputunnelmissa ja iloisella tuulella. En valitettavasti tullut ottaneeksi yhtään kuvaa, sillä munkkirinkilän syöminen ja kuohuviinin nauttiminen yhdessä kaiken sen hälinän kanssa vei huomiokykyni. Myöhemmin illalla jatkoimme vielä On the Rocksiin kuuntelemaan stand up -komiikkaa. Sitten kutsuikin jo nukkumatti ja nukahdin pitkästä aikaa lukuvalo päällä. Heräsin kolmen aikaan ja muistan ihmetelleeni kuka on sytyttänyt valot. Tuosta häiritsevästä ajatuksesta huolimatta sammutin tyynesti lampun ja jatkoin uniani.

1 kommentti:

  1. Kiitos Oittaan kartono -vinkistä! Eipä ole tullut sielläkään käydyksi, vaikka on aika lähellä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!