torstai 23. tammikuuta 2014

Pariisi, rakkaani

Lempikaupunkini on Pariisi. Viime joulukuun viikonloppupyrähdys oli viides kertani siellä ja edelleen kaupungista löytyy paikkoja, joissa haluaisin käydä. Itse asiassa tuntuu siltä, että lista kiinnostavista kohteista vain pitenee jokaisella vierailulla.

Pariisissa parasta on tunnelma, josta parhaiten pääsee osalliseksi kävelemällä katuja ristiin rastiin. Tästä huolimatta mielestäni parhaat paikat löytää silloin, kun kuljeskelulla on jokin näennäinen määränpää. Tällä kertaa uusia vierailukohteita minulle olivat Eiffel-torni (josta lisää omassa postauksessaan) sekä Musée d'Orsay.

Orsayn taidemuseo on perustettu 1800-luvun loppupuolella rakennetulle rautatieasemalle ja on siten jo rakennuksena mielenkiintoinen nähtävyys. Museo esittelee 1800- ja 1900-lukujen vaihteen taidetta, muun muassa impressionistien töitä. Van Goghilta museossa oli esimerkiksi Tähtikirkas yö ja Renoirilta Moulin de la Galette.


Tunnettuja töitä olikin vähän joka huoneessa. En oikein osannut pysähtyä hienojen teosten eteen, kun tiesin, että vastaavia on vielä huonekaupalla edessä. Taidetta taisi siis olla liikaa minun käsityskyvylleni ja jaksamiselleni. Jokin yleisökierros olisi varmasti ollut paikallaan nostamaan esiin hienoimmat yksityiskohdat helpommin pureskeltavassa muodossa.


Museosta jäi parhaiten mieleen Seurat'n upea Port-en-Bessin sekä valtavat kelloikkunat museon ylimmässä kerroksessa tornissa. Tuollaisiin kellotorneihin harvemmin pääsee vierailulle! Näkymät Seinelle olivat hienot.


Tälläkin Pariisin vierailulla huomasin kuitenkin ajautuvani katsomaan myös jo nähtyjä nähtävyyksiä. Jokin niissä vetää puoleensa kerta kerran jälkeen... Riemukaari ja Notre Dame olivat kyllä tavallaan matkan varrella jonnekin, mutta Montmartren kukkulalle piti vartavasten kivuta ihailemaan kaunista kirkkoa ja maisemia.





Vielä näkemättä jääneiden nähtävyyksien listalla ovat ainakin Pariisin katakombit, Opéra Garnier, Père Lachaisen hautausmaa, Pantheon, Dôme des Invalides, Musée Carnavalet ja Jardin des Plantes... Listalla ei taida olla loppua ollenkaan.

2 kommenttia:

  1. Katakombit olivat aika hurjat! Mene ihmeessä ensi kerralla käymään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun piti jo nyt joulukuussa käydä niissä, mutta sitten aloin miettiä, että kolea ilma ei ehkä olisi ollut paras ajankohta. Mutta ensi kerralla varmasti! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!