tiistai 14. tammikuuta 2014

Hei, kuka puhuu?

Törmäsin Kodin Kuvalehteä (nro 2, 9.1.2014) lukiessani pysäyttävään pikkujuttuun nykyajan teknologian mahdollisuuksista.

Tampereen yliopiston pelitutkijat ja Tekes ovat yhdessä kehittäneet puhuvia Murmur-tuoleja, joista myös YLE on raportoinut (Ylen sivuilla on myös mielenkiintoinen videonpätkä, jossa tuoleja esitellään). Tutkijat ovat kiinnostuneita siitä, miten työympäristöön voisi tuoda lisää leikkisyyttä sekä miten sitä voisi muuttaa elektroniikan avulla. Fyysinen toimistoympäristö (pöydät ja tuolit) on tietokoneita lukuunottamatta pysynyt hyvin samantyyppisenä jo vuosia huolimatta siitä, että maailma ympärillä on muuttunut.

Kodin Kuvalehden haastattelema pelitutkija Annakaisa Kultima kertoi, että mielialoihin reagoiva tuoli on tulevaisuudessa mahdollinen. Hän on jo nyt ollut mukana kehittelemässä tuolia, joka huokaa onnellisena tunnistaessaan ihmisen läsnäolon ja kikattaa, kun sitä koskee korvista.

Miettikää, jos työtuoli joku päivä lukisi verenpaineesta hermostuneisuutesi ja sanoisi: "Olet hyvä, kyllä sinä pystyt." Tai tulkitsisi kelloa ja sanoisi "Ei enää ylitöitä. Mene kotiin."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!