keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Kirkas meri ja hiekkaranta

Vietin kuuman viikon Juan Les Pinsissä, Nizzan länsipuolella Antibesin vieressä sijaitsevassa pienessä lomakylässä. Nizzassa ranta on kivinen, mutta Juan Les Pinsissä se on hienoa hiekkaa. Välimeren vesi oli viileän virkistävää kun ilman lämpötila lähenteli 35 astetta.

Näkymä hotellin parvekkeelta

Kävimme risteilyllä pienellä laivalla, jossa oli lasipohja. Risteily suuntautui Cap d'Antibesille, jossa oli mielenkiintoinen merenpinnan alainen elämä. Yllättäen meduusoja näkyi paljon, vaikka uimarannalla niistä ei ollut huolta.
Ravintolatarjonta ei ollut kovin vakuuttava kuten ei Nizzassakaan, mutta löysimme muutamia viihtyisiä paikkoja.

Juan Les Pinsin rantakatua oli kiva kävellä silloin kun ilma ei ollut liian kuuma siihen.


Rantakadulla oli myös isoja trampoliinejä, joita kävimme testaamassa. Varmistin kuitenkin ensin lipunmyyjältä oliko trampoliineihin ikä- tai painorajoituksia. "No limits" kuulemma. :) Pomppiminen oli valtavan hauskaa. Hassua miten trampoliinipomppimisen hauskuus tulee aina aluksi niin suurena yllätyksenä. Miten sen voikin unohtaa!


Kävin muutaman kerran myös parin kilometrin päässä Antibesissä. Sen vanhakaupunki oli pieni mutta sitäkin hurmaavampi ja vaikutti jotenkin aidommalta verrattuna Nizzan isoon vanhaan kaupunkiin. Antibesiin ja Juan Les Pinsiin pääsee helposti Nizzasta junalla. Matka kestää alle puoli tuntia.


Kuumuudesta huolimatta kylässä oli paljon kauniita kukkia, jotka tuntuivat ottavan ravinteensa betonista... Antibesissa oli vain vähän uimarantoja, sillä vanhakaupunki on kukkulalla, joka päättyy jyrkkään kallionkielekkeeseen. Merivesi niin Juan Les Pinsissä kuin Antibesissäkin oli uskomattoman kirkasta.
 
Suomalaisten firmojen menestys ulkomailla ilahduttaa aina yhtä paljon. Tämä Lappsetin hieno laiva-kiipeilyteline löytyi ihan Antibesin vanhankaupungin sydämestä.
 

2 kommenttia:

  1. Kauniita kuvia. Tunnen melkein ihollani auringon lämmön :)

    VastaaPoista
  2. Tuo valo! Voi huokaus... <3 Kyllä taas alkoi Riviera houkuttamaan, vaikka itsekin muistan sen kuumuuden... :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!