perjantai 12. heinäkuuta 2013

Veden läiskettä

Yhtenä päivänä kävimme Antibesin Marinelandissa. Siellä oli kaikenlaisia merieläimiä, söpöjä ja kamalia. Haialtaassa oli vain pieniä haita, mutta niidenkin hampaat hirvittivät. (Haikammiossa ei saanut käyttää salamaa ja valaistus oli hämärä, joten kuvista tuli epätarkkoja.)


Isolla paksuturkkisella jääkarhulla oli varmasti kuuma etelän helteessä. :(


Tonneja painavat merileijonat olivat yllättävän ketteriä. Ne myös läiskäyttelivät hyökyaaltoja yleisön päälle lötkähtäessään takaisin veteen. Niiden esityksen nimi olikin osuvasti Splash!


Delfiinit olivat taitavia. Niitä oli yhteensä seitsemän ja muutama ohjelmanumero sai aikaan yleisössä hämmästyneitä ooh-huutoja. Erityisesti takanamme istunut noin tusinan viisivuotiaan lauma osallistui esitykseen muun muassa laulamalla mukana esityksen biisejä ja kinastelemalla milloin mistäkin. Yksi pojista särki vahingossa juomapullonsa, joka kasteli repun ja lattian penkin edestä. Se sai aikaan ryhmänohjaajassa tämä-ei-voi-olla-totta -huutoja ("Ce n'est pas vrai!") ja lapsissa välittömän syyllisen etsinnän "C'etais toi!" Ranskankielen ymmärtämisellä oli tällä salakuuntelukerralla erityisesti viihteellistä arvoa.Tässä kuvassa kaksi delfiiniä heitti ohjaajansa ilmaan ja hän teki siellä voltin ennen veteen laskeutumista.


Valaat olivat niin ikään mahtavia ja sympaattisia. Jos delfiinit saivat jokaisen tempun jälkeen vaivan palkaksi herkkupaloja eli muutamia kaloja, näille ohjaajat heittivät herkkuja kerralla aina sylillisen. Jokaiselle kokonsa mukaan!

 


Esitykset olivat pitkiä, delfiiniesitys taisi kestää puolisen tuntia. Tämä oli hauska ja hintansa arvoinen vierailukohde Ranskan Rivieralla. Sen yhteydessä oli lisäksi huvipuisto ja vesipuisto, joissa emme vierailleet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!