perjantai 26. heinäkuuta 2013

Jos tiesi käy Savonlinnaan...

... poikkea Olavinlinnaan, joka on Euroopan pohjoisin keskiaikainen kivilinna. Kiertokäynti sisältyy pääsylipun hintaan ja saat vierailusta enemmän irti, jos osallistut sellaiselle. Oppaiden johdolla pääset muun muassa linnan torneihin, jonne ymmärtääkseni vierailijoilla ei ole yksin pääsyä. Kierroksen jälkeen ymmärrät, että elo kivilinnassa ei ollut ihan niin hohdokasta kuin ensisilmäyksellä vaikuttaisi.


... osallistu ooppera backstage -kierrokselle, jos satut Olavinlinnaan Savonlinnan oopperajuhlien aikaan. (Backstage-kierros kuuluu myös pääsylipun hintaan). Näet kuinka pieniin ja keskiaikaisiin tiloihin on onnistuttu luomaan taiteilijoille pukuhuoneet ja kaikki muut tarvittavat tilat kuten nykyaikaisia suihkuja.... istahda kahvila Saimaan nauttimaan tuoreista pullista ja kakuista. Saima sijaitsee kauniissa vanhassa puutalossa lähellä Olavinlinnaa  Wanhassa Savonlinnassa osoitteessa Linnankatu 11.

... tee ostoksia kahvila Saiman alakerrassa hurmaavassa sisustus- ja lahjatavarapuodissa Saimantalon kaupassa. Myös Linnankatu 9:ssä sijaitsee pienessä pihapiirissä useampi söpö käsityöläiskauppa.

... pääse lopuista rahoistasi eroon käsityökeskus Taito-shopissa, Puistokatu 7:ssä. Paitsi että myynnissä on kauniita ja hauskoja käyttöesineitä, vaatteita ja lähiruokatuotteita, tiloissa on tänä kesänä myös Jukka Rintalan näyttely. Se esittelee hänen upeita töitään, uniikkiluomuksia ja teollisessa valmistuksessa olevia kauniita vaatteita. Täällä saattaa myös tulla pakottava tarve ostaa omaksi kaunis designjuhlamekko. (Et ainakaan voi väittää etten varoittanut.)


... syö muikkuja ravintola Muikkuterassilla Sokos Hotel Seurahuoneen ylimmässä kerroksessa. Sieltä on upeat näköalat! Liitin kuvan muikku+uuniperuna-annoksestani jo edelliseen postaukseen. Tässä muutama kuva näköaloista.


... osta Savonlinnan torilta lörtsyjä. Oma lempparini on mustikkalörtsy, mutta monia muitakin on tarjolla kuten omena-, lohi- ja lihalörtsyjä.


... nauti leppoisasta savolaisesta elämänmenosta.
Elä kiireellä immeinen ihtees pilloo,
hermos jos männöö, onko siitä illoo?
Elä pikajunan vaahtia hössötä aena,
vuan päevälläkkii joskus piäs pehkuu paena.
Toppuuta joskus tuo tulinen tahti.
Kokkeele mittee on tuo ruokalevon mahti!
Kohta jo huomoot kuinka oes sommoo,
katkasta virta, antoo hermoille lommoo!
- Kalle Väänänen, lähde -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!