lauantai 13. heinäkuuta 2013

Päiväretki Nizzaan

Ranskan Rivieralla juna on kätevä tapa liikkua pitkin rannikkoa. Lähdin yhtenä päivänä Juan Les Pinsistä päiväretkelle Nizzaan. Juna-asemalta suunnistin rantaan ja kohti Massena-aukiota, jonka läheisyydessä sijaitsee The Scotch Tea House (4 Avenue Suède).

Tämä Helena Petäistönkin suosittelema teehuone oli viime vuonna Nizzassa ollessani remontissa, joten en päässyt silloin nauttimaan sen antimista. Nyt teehuone oli avoinna ja tilasin kannullisen Mariage Frèresin teetä. Tilasin myös skonssin hillolla ja macaron-leivoksen. Skonssi oli suuri pettymys, joten en suosittele sellaisen tilaamista täällä. Macaron-leivos oli kuitenkin täydellinen ja kompensoi skonssipettymyksen.Nizzan rakennuksissa on paljon kauniita yksityiskohtia ja vanha kaupunki on viehättävä pienine kujineen. Kuljeskelin päämäärättä pitkän tovin ja vain ihastelin näkymiä.

Myöhemmin päivällä kävin vilvoittelemassa L'Art Gourmand -herkkumyymälässä (21 rue Marché), jossa muistin olevan hyvän ilmastoinnin. Sieltä saa myös hyvää haudutettua teetä. Ostin kotiin vietäviksi marsipaanimakeisia.Idyllinen ravintola Le Patio löytyi illallista varten vinkin perusteella La Pérouse -hotellin terassilta.
Nizzan rantaviiva on hieno ja Promenade des Anglais miellyttävä kävellä illan pimetessä.6 kommenttia:

 1. Nyt en ehkä enää kestä, niin ihania kuvia! Aiheuttaa akuuttia matkakuumetta... ;)

  Muuten, olit mielessä tänään, kun tein kesäretken Porvooseen. Kävimme teehuoneella, ja eksyin myös tee-/herkkukauppaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoitteluni, Petra! :)

   Porvoo on kyllä ihana paikka! Ja teehuoneet tietysti myös... :)

   Poista
 2. Ihania kuvia ja lomatunnelmia.. :)
  Ja Nizza <3

  -HP

  VastaaPoista
 3. Tosi ihania kuvia tässä ja aikaisemmissa kirjoituksissa! Oli näköjään hyvä reissu. :)

  T: Hannele

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!