torstai 18. heinäkuuta 2013

Helsinkipäivä

Vietimme Piikkipaatsaman kanssa Helsinkipäivän viime viikolla. Aloitimme sen Beanien aamiaisella, johon voitin lahjakortin Omenaisen blogin arvonnassa toukokuussa.

Beanie on Kampin keskuksessa sijaitseva pieni kahvila, johon on onnistuneesti toteutettu rauhallinen tunnelma kauppakeskuksen hälystä huolimatta. Aamupalan listahinta taisi olla 7,90 euroa ja se piti sisällään aamiaislautasen, lasin tuoremehua sekä kahvin/teen. Hinta-laatusuhteeltaan se oli mielestäni siis oikein hyvä.


Aamiaisen lomassa suunnittelimme päivän ohjelmaa. Lähdimme ensin Helsinki Sightseeingin kanavaristeilylle Kauppatorilta. Oli aurinkoinen päivä, joten oli mukava istua laivan kannella katsellen itäisen Helsingin metsäisiä rantamaisemia. Laiva kulki Suomenlinnan ja Santahaminan editse, kiersi Laajasalon ja Jollaksen ja palasi takaisin päin Vartiosaaren, Tammisalon, Kulosaaren ja Korkeasaaren ohi. Risteily kesti 1,5 tuntia ja maksoi 22 euroa (meillä oli Cityshoppari-kortti, joten saimme kaksi lippua yhden hinnalla). Risteilyllä oli selostus, joka kertoi laivan sijainnista sekä Helsingin historiasta. Se oli erityisesti kiva juttu, sillä en olisi itse tunnistanut eri saaria ja rantoja.

Tällaisia pieniä söpöjä huvimajoja/saunatupia näkyi matkan varrella Helsingin rannoilla paljon.


Risteilyn jälkeen nappasimme metron Kulosaareen ja kävimme tutustumassa Kivinokkaan, jossa on pieni hiekkaranta, siirtolapuutarhoja, kesäkahvila sekä paljon pieniä mökkejä. Kivinokka on pieni niemi Kulosaaresta Herttoniemeen tultaessa heti vasemmalla sillan jälkeen. Tähän vuodenaikaan kasvillisuus on tosi runsasta ja päällimmäisenä niemestä jäi mieleen se, kuinka vihreää siellä oli.


Kun olimme päässeet kävelemisen alkuun, päätimme jatkaa hiekkatietä pitkin Herttoniemestä Viikkiin ja siitä edelleen Vanhaankaupunkiin. Polku kulki välillä lähempänä ja välillä kauempana vettä, välillä ihan metsässä ja välillä peltoaukeilla. Autoliikenteen häly lakkasi nopeasti kantautumasta matkamme varrelle.Vanhankaupungin koski

Tarkoitus oli jatkaa kävelyä vielä Lammassaareen, mutta askel alkoi jo painaa. Hyttyset ja muut öttiäiset estivät huilaamisen ja nälkäkin kipristeli vatsassa, joten suuntasimme keskustaan ja jätimme Lammassaaren toiseen kertaan. Bussissa istuessamme tutkimme lisää Cityshoppari-etuja ja päädyimme nepalilaiseen ravintola Base Campiin Mikonkadulle.

 
Söin tandoorimarinoitua kanaa tomaattivoikermakastikkeella ja se oli todella herkullista. Tämä tyylikäs nepalilainen ravintola ampaisi kerralla suosikikseni! Tosi kiva paikka ja hyvää ruokaa!
 
Meillä oli oikein hauska seikkailupäivä Helsingissä ja näimme paljon molemmille uusia paikkoja.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!