tiistai 30. heinäkuuta 2013

Luontoelämyksiä ja rentoilua

Töihin paluun aluksi on vielä mukava palata hetkeksi lomamuistoihin. Vietin runsas viikko sitten pitkän viikonlopun A:n mökillä Itä-Suomessa. Kuten aikaisemmasta postauksesta kävi jo ilmi, oli oikein mukavaa ja ihanaa.

En lakkaa hämmästelemästä sitä kuinka kaunis ajoreitti Vilkaharjun halki kulkeva ajotie Lohilahden ja Sulkavan välillä on. Harju on neljä kilometriä pitkä ja se päättyy Lohilahden puoleisessa päässä lossimatkaan. Lossilla kulkeminen on tietysti elämys jo sinänsä. Yhdellä lossimatkallamme kuski kuulutti kovaäänisillä jollekin takanamme olevalle: "Pauli, just taidat mahtua kyytiin!"

Ajotie mutkittelee harjun mukaisesti ja monin paikoin tien vierellä on molemmilla puolilla jyrkkä pudotus Saimaaseen.Kulunut aika ja ihminenkin ovat jättäneet jälkensä Vilkaharjuun. Yhdessä paikassa on nähtävillä sodan aikana rantaan pystytettyjä teräviä kivenlohkareita, joiden tarkoitus oli estää vihollisen rantautuminen. Se on edelleen vaikuttava näky. Kiersimme A:n kanssa Vilkaharjun luontopolun, jonka varrelta on löydetty kivikautisia asuinpaikkoja. Lisäksi Ukkosmyrsky Astan tuhoja on mahdoton olla näkemättä, kun kulkee tällä seudulla. Astahan iski Itä-Suomeen päivälleen kolme vuotta sitten (30.7.2010 vastaisena yönä) hirmuisella voimalla ja kaatoi Sulkavalla kymmeniätuhansia puita. Luonnonpuistosta ei ole korjattu pois kaatuneita puita.Mökin pihasta poimimme kesän ensimmäiset kanttarellit ja niistä paistui yksinkertainen ja herkullinen kastike uusille perunoille (ruokakermaa, kevätsipulia, suolaa, mustapippuria).Ja ah, oli kaunista. :)


PS. Jos ajelet kutostiellä Helsingistä Kouvolaan, poikkea ihmeessä Antik-Annaan, jossa on kahvilan lisäksi vaikuttava valikoima sisustus- ja lasitavaraa, uutta ja vanhaa, antiikkiakin. Toinen hyvä pysähdyspaikka on kesäaikaan Piika ja Renki, jonka tunnelmallisessa vanhassa hirsitalossa on yläkerrassa taidenäyttely ja alakerrassa kahvio sekä lahjatavara- ja käsityöpuoti.

2 kommenttia:

  1. Kantarellikastike on ehkä maailman paras ruoka!

    Ja Itä-Suomi, ei siitä voi olla pitämättä :) Nähdään perjantaina!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!