perjantai 17. elokuuta 2012

Nizza osa 4, Eze

Puolen tunnin bussimatkan päässä Nizzasta itään sijaitsee vanha keskiaikainen kylä, Eze. Kylä sijaitsee kukkulalla 400 metriä meren pinnan yläpuolella. Teimme sinne puolipäiväretken.

Hurmaava kylä koostui pienistä kivitaloista ja kapeista kujista, joita täplittivät söpöt käsityöputiikit ja tunnelmalliset kuppilat. Pikkuruinen kylä oli yllättävän sokkeloinen ja ajauduimme muutaman kerran harhaan. Todellista eksymisen vaaraa ei kuitenkaan kukkulan laella ollut.


Huipulla sijaitsi kasvitieteellinen puutarha, jossa oli lähinnä kuivien paikkojen kasveja kuten kaktuksia. Puutarhasta oli upeat näkymät alaspäin kylään ja merelle. Puistoa somistivat Jean-Philippe Richardin herkät naispatsaat. Jokainen patsas oli nimetty ja jokaisella oli oma runo.

De l'une à l'autre
Sembable et différente
Unique certainement.

From one to the other
Similar yet different
Most certaily unique.


Maisemat olivat hienot, mutta saimme nauttia niistä odotettua lyhyemmän aikaa, sillä yhtäkkiä jostain alapuoleltamme kohosi paksu sumu, jonka ansiosta emme pian nähneet kymmentä metriä pidemmälle. Onneksi ehdin ottaa valokuvani ennen sumua! Ezen kirkko, josta on kuva alla, on rakennettu 1700-luvun puolessavälissä. Kirkko oli syvän kirkkaan keltainen ja kellotaulu taivaan sininen. Kaunista!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!