sunnuntai 5. elokuuta 2012

Lauantaipäivä maapallolla

Ranskalainen artisti Francis Cabrel teki 90-luvulla loistavan leppoisaa lauantaitunnelmaa kuvaavan biisin Samedi soir sur la terre (suom. lauantaipäivä maapallolla), joka palautui mieleeni Ranskan matkaa odotellessani. (Biisi ilmeisesti kertoo eroamisesta, kai, mutta jos ei ymmärrä sanoja, se kuulostaa ihan sunnuntaibiisiltä.)

Biisin tunnelma kuvaa hyvin L:n ja vauva O:n kanssa eilen viettämääni rauhallista päivää kaupungilla. Olimme sopineet, että menemme brunssille Fannyyn Sinebrychoffin puiston laidalle. Luin Fannyn maukkaasta brunssista Piikkipaatsaman blogista viime viikolla ja halusin mennä itse toteamaan onko brunssi kehujensa arvoinen. Ja olihan se! Myös yksi parhaita brunsseja, joita olen syönyt.

Ulkoilutin samalla ensimmäistä kertaa lahjaksi saamaani marjapuuronväristä pikkulaukkua, jollaisia myydään Strömforsin ruukissa. Eikö olekin söpö?

Havahduin keväällä siihen, että voin nykyään käyttää paljon enemmän pienempiä käsilaukkuja, kun mukana ei enää tarvitse kantaa puolta omaisuutta kuten silloin kun kuljin päivittäin Turusta töihin Helsinkiin. Vielä kun siirryin loppukeväästä 2000-luvulle ja vaihdoin järkälemäisen walkmanini piskuiseen mp3-soittimeen, mahtuvat tavarat nykyään huomattavasti pienempään tilaan. Rahapussini on edelleen aika iso, mutta pikkulaukkuja varten siirrän tärkeimmät kortit ja minimaalliset käteisvarani tähän (myös lahjaksi saatuun) Kui designin pikkupussukkaan, joka muistuttaa hauskasti Turusta ja Föri-lautasta.


Maukkaan brunssin jälkeen poikkesimme Hietsun kirpparille, josta O sai muutaman kuvakirjan. Vaikka ilma oli aamulla ollut epävakainen, oli myyjiä paljon.


Kävelimme hiljakseltaan keskustaan päin, kun keksimme mennä teelle Théhuoneelle. En ollutkaan pitkään aikaan käynyt siellä. Join pienen pannullisen hyvää villikirsikkateetä.


Tällä välin ilma oli selkiytynyt ja taivas oli yllättäen täysin pilvetön. Päätimme kävellä hetken Punavuoren ja Eiran vanhoja katuja, ihastella kauniita taloja ja poiketa pikkuputiikkeihin. Päämäärätön pikkulenkkimme taisi lopulta kestää toista tuntia, ja lopulta päädyimme sushille Kämp Gallerian Zen sushiin. Sitten kävimme vielä sovittelemassa Minna Parikan kenkiä. :) Täydellinen lauantaipäivä maapallolla siis!

1 kommentti:

  1. Oli kyllä tosi mukava ja leppoisa päivä, kiitos loistavasta seurasta :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!