sunnuntai 12. elokuuta 2012

Kaksi vuotta

Blogini täytti tänään kaksi vuotta! Lauloimme eilen karaokessa kolmekymppistyneelle E:lle Sigin Hyvää syntymäpäivää ja laulu sopii siis teemaan myös tänään.


Blogin yksivuotissynttärit menivät vuosi sitten huomaamattani ohi, joten nyt voisi olla sopiva ajankohta katsoa taaksepäin näitä molempia vuosia.

Ensinnäkin tämä on 160. postaukseni. Olenpas ollut ahkera! Se tekee noin kolme postausta per viikko.

Blogiani on tänä aikana katseltu 17 552 kertaa (huikeaa!). Luetuin juttu on ollut Sympaattiset puolalaiset, matkakertomus Gdanskista, joka on luettu 241 kertaa. Toiseksi luetuin kirjoitus pääsi todella yllättämään ainakin minut. Se on Uusi vuosi, uudet kujeet, jossa kirjoitin TV-sarjasta Tohtori tuli kaupunkiin. Se on avattu 231 kertaa. Sarjalla taitaa olla muitakin faneja kuin tämä blogisti. Kolmanneksi eniten on haettu halloween-vinkkejä jutusta Hirrrveä Halloween (227 kertaa). Neljäs sija meni kirjoitukselle Realismiako? jossa analysoin Turun taidemuseon kahta taidenäyttelyä, Carl Larssonin Unelmia harmoniasta sekä Crème de la crème - Mestariteoksia Turun taidemuseon kokoelmista. Sekin on avattu 173 kertaa.

Eniten blogiini on päädytty hakusanoilla "petran maailma" (ylläri...), "savuporopiirakka" (joka muuten on tooosi hyvää) ja "halloween lepakko".

Idean blogiini sain aikoinaan Rauman ystävältäni Heidiltä, joka oli avannut oman Livet Salt -bloginsa muutamaa kuukautta aikaisemmin. Hän haaveili ystäväblogien ketjusta, mikä kuulosti viehättävältä, vaikka silloin ajattelinkin, että omat ystäväni tuskin innostuvat perustamaan blogeja. On hauskaa nyt jälkeenpäin huomata löytävänsä oman bloginsa juurikin tällaisesta ystäväblogien ketjusta. Kummasti on paljastunut, että yksi jos toinenkin kirjoittelee omaa blogiaan! Omaan ystäväblogiketjuuni kuuluvat siis ainakin Aatteinen, Absolutely White, Livet Salt ja Pientä elämää.

Lisäksi on ollut aivan mahtavaa, miten tässä on tutustunut uusiin ihmisiin! Ehkä vielä joku päivä Turussa käydessäni kutsun Petra Pauliinan Sininen huvimaja -blogista kahville, sillä tuntuu että hän kuuluu jo niihin Turku-ihmisiin, joita ajattelen kun ajattelen Turkua. :) Emme siis ole ikinä tavanneet. Samoin usein kun ajattelen Skotlantia, tulee mieleeni Glasgowssa asuva Elli, joka kirjoittaa Aina Ilona -blogia. Pidän kovasti hänen hauskasta kirjoitustyylistään.

Petra Pauliina ja Elli piipahtavat molemmat silloin tällöin lukemassa omaakin blogiani, joten he tuntuvat jo aika tutuille ihmisille, kavereille. Hassuimmalta tuntuu seurata aktiivisesti ihan vieraan ihmisen blogia ja tietää, että hän ei seuraa omaani. Minulle tällainen blogi on Visuaalisesti vaativan blogi, josta pidän paljon. Hän päivittää sitä ahkerasti, joten olen hyvin selvillä mitä hänen elämäänsä kuuluu. Blogi on hyvin kuvitettu (visuaalinen ihminen kun on) ja sen ansiosta tunnistaisin hänet missä vaan (ja todennäköisesti myös hänen parivuotiaan tyttärensä). Joku kerta kun he tulevat kaupungilla vastaan todennäköisesti moikkaan heitä sen kummemmin ajattelematta. :)

Joka tapauksessa tämä blogeilu on antanut minulle valtavasti hienoja juttuja ja kokemuksia. Tulevia syntymäpäiviä tullaan siis viettämään vielä monta vuotta!

Munkkiniemessä on viime viikkoina nautittu kauniista auringonlaskuista. Välillä tuntuu kuin eläisi itsekin akvarellissa!Nyt nopeasti julkaisen tämän kirjoituksen, että se ehtii julkiseksi vielä sunnuntain vuorokauden puolella (synttärit on 12.8.)!

Kauniita elokuun iltoja teille lukijani!

8 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon kaksivuotiaalle! :)

  VastaaPoista
 2. Onnittelut 2-vuotiaalle :)
  ...saisinkohan mä muuten joskus lainaan nuo sun Tohtori tuli kaupunkiin -DVD:t? :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Elli ja Piikkipaatsama! :)
  Ja joo, saat lainata heti kun mä paikallistan missä se eka tuotantokausi seikkailee... Oon näemmä lainannut sitä jollekin joskus, mutta mulla ei oo mitään muistikuvaa kenelle. Eiköhän se jostain putkahda! :)

  VastaaPoista
 4. Onnittelut kaksivuotiaalle blogille :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos Nan!

  Piikkipaatsama, Tohtori löytyi! Pistän sen sua varten syrjään ja tuon kun nähdään seuraavan kerran. :)

  VastaaPoista
 6. On ollut ihanaa lukea sun blogia kaks vuotta :) Kiitos kivoista lukuhetkistä ja monista ideoista omaankin elämään!

  VastaaPoista
 7. Onneaaaa! Luulin jo kommentoineeni tätä, mutta näköjään en... vanhuusko tässä jo iskemässä?!

  Ja tosiaan, ehdottomasti kahvitellaan joskus, kun tulet Turkuun! Monesti olen miettinyt samaa, että tämä blogimaailma on uskomaton, ihan tuntemattomia ihmisiä yhdistävä juttu: monet bloggarit, kuten sinä, tuntuvat jo ystäviltä, vaikka ei koskaan oliskaan tavattu kasvokkain!

  Paljon lisävuosia blogille, grattis!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!