perjantai 3. elokuuta 2012

Tuomarinkylän kartanolla

Oletteko käyneet Tuomarinkylän kartanolla? Vierailin siellä menneellä viikolla kummipoikani U:n ja hänen äitinsä kanssa. 1790-luvun kartano sijaitsee keskellä puistomaista seutua ja on mainio kesäretkikohde. (Tule Helsingin keskustasta bussilla 64 puolisen tuntia päätepysäkille asti, ja jatka siitä kävellen puolisen kilometriä hiekkatietä kyltin osoittamaan suuntaan.) Kartano itsessään on museona Helsingin kaupungin omistuksessa ja tällä hetkellä siellä on näyttely helsinkiläisistä sisustustyyleistä barokista funkikseen.


Kartanon entisessä tallissa ja navetassa toimii ratsastuskoulu.


Söimme lounasta viereisessä Tuomarinkylän kartanoravintolassa, jonka terassi oli hyvin suosittu aurinkoisena päivänä. Ravintola oli oikein viihtyisä ja ruoka hyvää.

Aterioidessamme sain kuulla U:n äidiltä paikan kiehtovasta historiasta sekä kartanon puistossa käyskentelevästä Helsingin kuuluisimmasta kummituksesta Valkeasta rouvasta (emme tavanneet). Helsingin Sanomat on vieraillut kartanossa meedion kanssa ja kirjoittanut aiheesta artikkelin vuonna 2008 (käykääpä lukemassa, se oli mielenkiintoinen).

Vuohenjuustosalaattia

Kartanon piharakennuksissa sijaitsee paitsi viihtyisä ravintola myös mainio sisustuskauppa Country White. Kaupalla on hienot tilat ja uskomattoman laaja valikoima, sillä toistaan ihanempia sisustustuotteita, koruja ja vaatteita oli viiden ison huoneellisen verran. Jos olet jotain vailla, lähes mitä vaan, sen olettaisi löytyvän täältä.
Lopuksi vierailin vielä Itä-Pakilan siirtolapuutarha-alueella ja ihailin loppukesän marja- ja hedelmäsatoa. Minkäköhänlainen säilöntäkärpänen minua tänä vuonna puree...?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!