sunnuntai 28. elokuuta 2011

10 vuotta Turkua

Perjantaina tuli kuluneeksi päivälleen 10 vuotta siitä, kun muutin Turkuun. Lauantaina tuli kuluneeksi päivälleen 10 vuotta siitä, kun aloitin täällä opiskelut. Yllättävän pitkäaikaiseksi muuttunut turkulaisuuteni ansaitsi veroisensa juhlat, joten kutsuin joukon ystäviä kaupunkiin ja järjestin heille baarisuunnistuksen, jossa jokaisessa baarissa piti ratkaista jokin visainen pulma. Hienoja kuvia kutsukortista löytyy Absolutely Whiten blogista.
Kutsu

Lauantaina me viisitoista keräännyimme Heselle nauttimaan periturkulaista illallista, jonka jälkeen osallistujat saivat käteensä suunnistuksen säännöt ja sopivan epäselvän kartan, johon oli merkitty kahdeksan turkulaista baaria: Alwar, Rento, Puutorin vessa, Castle, Blanco, Olavin krouvi, Apteekki ja Donna. (Näiden kahdeksan paikan valitseminen Turun lukuisista paikoista osoittautuikin hankalaksi prosessiksi. Moni mukava ja historiallinen paikka jäi suunnistuksen ulkopuolelle, kun kaikkia ei ollut mitenkään mahdollista ottaa mukaan.)

Kisan säännöt

Samassa yhteydessä jokainen joukkue sai myös paperinipun, jossa oli kahdeksan tehtävää. Esimerkiksi tehtävä kuusi oli tunnistaa kuvista kaksikymmentä turkulaista julkisuuden henkilöä. Tehtävässä seitsemän puolestaan piti nimetä viisi jokilaivaa yhdestätoista Aurajokea ihastuttavasta paatista.

Ennen suunnistuksen aloittamista jokaisen joukkueen piti kuitenkin keksiä itselleen nimi sekä kannustushuuto. Joukkueita oli neljä (suluissa joukkueen kannustushuuto): Napparit (Napparit on namui!), Pedot (Pe-Pe-Pedot, näytä kyntes!), Haamut ja Matti, Teppo & Seppo. Kannustushuutojakin kajahteli siis jos jonkinlaista, mutta Haamujen ja Matti, Teppo & Sepon huutoa en kirjannut ylös. Jos joku joukkueen jäsenistä lukee tämän, niin voisittekin kertoa ne itse kommenteissa.


Puutorin Vessa

Rennossa juotiin mansikkamargaritatKoulussa

Donnalla


Joukkueilla ja minulla itselläni oli hulvattoman hauska ilta. Joukkueet käyttivät luovia keinoja vastausten löytämiseen ja uskaltautuivat pyytämään turkulaisiltakin apua. Toiset saivatkin innostettua baarimikot ja portsarit selvittämään vastauksia kysymyksiin. Turkulaisista koostunut joukkuekin kysyi kerran apua (turkulaiset eivät kuulemma kysy apua), mutta saivat vastaukseksi: "Ei me auteta tommosissa. Tilataa siiderit ja relatkaa." :D

Petojen joukkue puolestaan teki kovan loppuspurtin: neljässä minuutissa Donnalta jokirannasta Panimoravintola Koululle, eli maaliin. Matin, Tepon ja Sepon joukkue toi todisteeksi yhdessä baarissa käynnistään kuitin, jossa oli merkintä 300 tequilan ostamisesta. Nappareiden jäsenet puhuivat taas koko illan sinnikkäästi turunmurretta. Jokainen joukkue ansaitsi siis ylimääräisiä pisteitä vähintäänkin erityisen hyvästä yrityksestä!

Voittaja (eli Pedot) ratkaistiin lopulta arpomalla, sillä kisa oli tiukka. Palkinnoksi Pedot saivat palaset romahtanutta Myllysiltaa. Tämä arvokas muinaisjäänne saa varmasti kunniapaikan heidän kodeissaan.


PS. Sain kiitokseksi järjestelyistä muutaman hauskan Turku-aiheisen lahjan: Markku Heikkilän Positiivissi funteerauksi Turuks ja vanhan kuvitetun Turun kartan vuodelta 1968. Mieletöntä! Jälkimmäisestä täytyy keksiä jotain hauskaa askarreltavaa...

9 kommenttia:

 1. Waaaau, mikä idea!! Onnitteluni 10 Turku-vuoden johdosta, näyttää, että teillä oli oikein onnistunut ilta! :) Tai pitäiskö sanoo, että onnee ny niimpal kauhiast!

  VastaaPoista
 2. Kaiken takana on.... Matti, Teppo ja Seppo!

  VastaaPoista
 3. Ilta oli ihan mahtava ja oli tosi hauska tutustua ihaniin kavereihisi! Ja voitto tietysti maistui makealta. ;-)

  VastaaPoista
 4. Miksi mä en tullut yksin.... Grrrrrrrrr! Niin kivaa ollu!! Paula

  VastaaPoista
 5. Kiva kuulla, että ilta sujui hyvin! :) Ja harmi kun en itse päässy osallistumaan. Mut hei, et sä voi vuoden 1968 karttaa käyttää askarteluun! Sitä täytyy varjella! :D Vanha suunnistaja ei voi hyväksyä tällasia suunnitelmia. ;)

  T: Hannele

  VastaaPoista
 6. Mahtava idea! Ihana etta joku jaksaa jarkkailla tammosia juttuja. :)

  VastaaPoista
 7. Hannele: Sehän vasta olisi pyhäinhäväistys, jos mä hautaisin vanhan kartan jonnekin arkistojen uumeniin! Sen sijaan, jos käytän sen hyödyksi askartelussa siitä on iloa jatkuvasti ja se pääsee näkyville. :D Suunnistaja varmaan arvostaa mun kommenttia siitä, että se on harvinaisen nätti kartta.

  VastaaPoista
 8. Me haamut kannustettiin toisiamme huhuilemalla. Kisailu oli tiukkaa ja totista, mutta ilta oli mitä hauskin! Kiitos, Petra. Maija

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!