maanantai 5. syyskuuta 2011

Syystunnelmia mökiltä

Olin viime viikonloppuna käymässä mökillä isän kanssa, tässä muutamia tunnelmakuvia sieltä. Sunnuntaina oli todella kaunis päivä. Kävimme poimimassa puolukoita ja rullaluistelemassa pitkästä aikaa.Söimme itse liekitettyä lohta ja jälkiruuaksi sokerimunkkeja. Lohesta tuli herkullista!
Myös saunatupa sai uusia somisteita: ihana äitini virkkasi ihanan pitsiliinamaton matonkuteista, jotka hankin kesällä Päivin kudepuodista Urjalasta ohikulkumatkalla. Valmiita vastaavia mattoja myydään sadan euron hintaan designputiikeissa. Itse kuteet maksoivat muistaakseni 8 euroa! Tästä tuli tosi nätti. (Jos olet kiinnostunut teko-ohjeesta, niin minulta löytyy.)


Itse olin tehnyt oveen runotaulun Eeva Tikan kauniista mökille sopivasta runosta.

Pihalle oli tänäkin syksynä ilmaantunut sieniä, joista ei kyllä taida olla syötäväksi. Omenoita sen sijaan on tulossa muutama!Olipa rauhoittavaa ja rentouttavaa jälleen!

5 kommenttia:

 1. Hieno matto! Voisin olla kiinnostunut ohjeesta... Muistaakseni uusimmassa Kotiliedessä oli myös jonkinlainen ohje, mutta tuollainen toteutettu-ja-hyväksi-havaittu on aina parempi :)

  VastaaPoista
 2. Minäkin olen aikoinaan käynyt Päivin kudepuodissa silloin, kun meidän äiti teki mattoja. :-) Ihana tunnelma mökillä. Näyttää hienolta sisustukselta.

  VastaaPoista
 3. Aijai ihania syystunnelmia! Ja matto on kyllä tosi makea, katselin jostain lehdestä niitä design-versioita ja kyllä meinasin pyörtyä kun näin hinnan...! Sinulla on taitava äiti; hieno matto :)

  Ajattelin muuten sinua tänään kun kävelin ympäri Sablonin aluetta täällä Brysselissä ja törmäsin useampaan teehuoneeseen! Näköjään siellä Sablonilla ne piilottelivat eli jos joskus tiesi vie tähän kaupunkiin niin merkkaa alue karttaan!

  VastaaPoista
 4. Oi ihania syksyisiä kuvia! mä olen kans heilunut kameran kanssa kun maailma on taas niin kaunis. Ihanat neljä vuoden aikaa. Ja matto on aivan ihana, milelläni haluaisin ohjeen. Mä en vielä osaa virkata ympyrää, mutta mun yks tuttu lainasi mulle saksalaisen virkkaus kirjan joten eiköhän se siitä (en ole lukanut päivääkään saksaa ;) ) mutta siis matto olis tarkoituksena sada aikaiseksi.

  VastaaPoista
 5. Petra Pauliina, kiitos vinkistä! Täytyy pistää korvan taakse. :) Elina löysi muuten matto-ohjeen netistä, tässä teillekin: http://www.kangasaitta.fi/kangasaitta/web.nsf/pages/240E070089337443C22577AC006D4389/$file/Virkattu_matto_10062011.pdf

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!