tiistai 16. elokuuta 2011

Sunnuntai suloisessa Porvoossa

Lupailin teille syksyn iloksi kirjoituksia kesälomareissuiltani. Tällä kertaa muistelen päivää vanhassa kauniissa Porvoossa. Olin ohikulkumatkalla ja samalla paluumatkalla kotiini Turkuun ja vietimme isän kanssa päivän Porvoossa. Oli todella aurinkoinen ja kuuma päivä. Vaihtelin aurinkolaseja otsalta silmille ja taas takaisin sitä mukaan, kun käytiin sisällä söpöissä pikkuliikkeissä tai astuttiin ulos auringonpaisteeseen.


Kävimme syömässä ravintola Timbaalissa, joka on kuuluisa herkullisista etana-ruuistaan. Tällä kertaa söimme kuitenkin lounaspöydän, jossa oli tarjolla sillejä ja uusia perunoita sekä kalakeittoa. Vanhan Porvoon puolella oli pieni toriaukio (Raatihuoneen edessä?), jossa oli kojumyyjiä. Ostin kauniin värisen kaulakorun. Se olikin ainoa ostokseni Porvoosta. Ihmeellistä, että pystyin hillitsemään itseni niin!


Olen aikaisemmin käynyt uuden kaupungin puolella sijaitsevassa kahvila Cabriolessa, joka sijaitsee vanhassa jugendtalossa. Kävelimme siitä ohi tälläkin kertaa, mutta kahvila oli ikävä kyllä suljettu sinä sunnuntaina. Onneksi vanhan Porvoonkaan puolella ei ole pulaa kahviloista. Kävimme Cabriolen sijaan Kahvila Helmessä, joka on kuuluisa laadukkaista haudutetun teen laaduistaan. Alla olevat kuvat ovat tuosta hurmaavasta kahvilasta. Helmi on myös julkaissut reseptikirjan leivonnaisistaan. Sain sen kirjan lahjaksi muutama vuosi sitten ja olen itsekin kokeillut muutamia suussa sulavia herkkuja.
Ja katsokaapa keihin törmäsimme keskellä kiireistä vanhaa Porvoota! Siileistä aionkin tehdä ihan kokonaan oman postauksensa, sillä pidän niistä kovasti (ja tajusin juuri, etten ole niistä vielä kirjoittanutkaan). Siinä oli ilmeisesti emo ja tämän vuoden poikanen päiväretkellään. Poikanen eksyi väkijoukossa välillä kauemmaksi, kun ei esimerkiksi uskaltanut emon tavoin vipeltää kadun yli ihmisten lomassa, ja jäi vikisemään toiselle laidalla (siilin ääni on todella kummallinen). Emo tuli hetken kuluttua sitten kiltisti hakemaan jälkikasvunsa taas messiin mukaan. :D Tämä kaksikko sai kyllä suurta huomiota turistien ja Porvoolaisten joukossa, mikä taitaa kertoa vain siitä faktasta, että siilit ovat hirveän uhanalainen eläinlaji tällä hetkellä eikä niitä kovin usein näe. Onneksi on kuitenkin vielä siili-seutuja, joilla on vankkumaton siili-kanta.


Ajoin kotiin Helsingin kautta ja Hki-Turku-moottoritietä. Onneksi (osasin olla tarkkana ja) huomasin Kasvihuoneilmiön kyltin motarin varrella. Tuo hauska sisustustavaratalo sijaitsee aivan vanhan Turuntien varressa ja motariltakaan ei tarvitse poiketa kauas, sillä tiet menevät sillä kohtaa lähekkäin. Motarilta käännytään liittymästä 20 ja ajetaan n. 1 km Nummen suuntaan. Kiertelin tavaratalossa varmaan tunnin verran ja ostin kasan kirjoja sekä pieniä lahjoja loppukesän juhlahetkiin ja vierailuihin. Loppuajomatka sujuikin pirteissä merkeissä, kun olin jaloitellut kunnolla.

4 kommenttia:

 1. Voi mikä sattuma että juuri sinä siilien ystävä törmäät siileihin keskellä Porvoota Ihanaa! Ne on kyllä söpösiä. Ihanan näköisiä kahviloita....reisussa törmäsin myös monenlaisiin ihaniin kahviloihin ja totesin että saksalaiset ovat herkkusuita...siellä oli mitä uskomattomampia kahviloita. Mutta olin 4 miehen kanssa liikenteessä, joten houkuttelu kahviloihin ei oikein onnistunut :(
  niin ja tuo kasvihuoneilmiö on aika hauska paikka, mutta siellä pitää olla aikaa koska siellä on niin paljon nähtävää,muta ehdottomasti poikkeamisen arvoinen paikka :)

  VastaaPoista
 2. Porvoo on kyllä kaunis! Kun olin pieni teimme aina kesäretkiä vanhempieni kanssa, ja Lappeenranta ja Porvoo olivat usein retkiemme kohteina. Nyt en ole käynyt siellä pitkään aikaan, ensi kesänä täytyy yrittää piipahtaa.

  Kävitkö muuten Brunbergin tehtaalla? :)

  VastaaPoista
 3. Heidi, sanos muuta! Olen nykyään aina tosi iloinen kun näen siilejä (max. kaksi kertaa vuodessa), koska nykyisessä elinympäristössäni törmäilen niihin todella harvoin. :(

  Petra Pauliina, Brunbergin tehdas jäi tällä kertaa väliin (olisikohan se ollutkaan auki sunnuntaina), mutta kävin Brunbergin pikkumyymälässä keskustassa ostamassa hiukan suklaata ja lakritsia. :)

  VastaaPoista
 4. Porvoossa pitaisi kylla joskus kayda. Vilissyt tuo kaunis kaupunki useammassakin blogissa tana kesana. :)

  Kasvihuoneilmiossa tuli meillakin kaytya tana kesana. Hirvittavasti ihanaa tavaraa! Harmi vaan kun en oikein mitaan voinut ostaa kun ei niita kaikkia ihanuuksia olisi kuitenkaan matkalaukkuun saanut mahtumaan. :/

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!