keskiviikko 3. elokuuta 2011

Kuplassa

Yksi sadoista Turun kulttuuripääkaupunkivuoden tapahtumista on Colourscape, joka on avoinna 23.7.-14.8. Kupittaanpuistossa. Minulla oli ilo vierailla "kuplissa" viime viikonloppuna. Tapahtuma on kärsinyt viime aikojen tuulisista säistä, sillä silloin Colourscape on suljettu.

Olin nähnyt mainoksen S-ryhmän Yhteishyvä-lehdessä, jossa Colourscape esiteltiin näin:
Luulitko tuntevasi värit? Kulje kuplissa ja tutustu uudelleen. Colourscape muodostuu noin sadasta toisiaan seuraavasta värikkäästä kuplasta, joiden sisällä voi kävellä, oleilla ja vaikka kuunnella musiikkiesityksiä. Colourscape on joitain, mikä täytyy kokea. Colourscape avaa aistit, herättää luovuuden ja laajentaa värien kokemista.
Me vierailijat  saimme päällemme joko sinisen, vihreän, keltaisen tai punaisen viitan, joiden avulla sulauduimme itsekkin väreiksi kupliin. Sisällä kuplissa värit olivat voimakkaita ja syviä. Kuplat itse olivat pyöreitä kuin suuret toisiinsa liitetyt pallot. Vaikka jokaisesta kuplasta ei päässyt kaikkiin viereisiin kupliin, en silti kutsuisi Colourscapea labyrintiksi, sillä siellä ei edetty mitään tiettyä ennalta määrättyä reittiä. Kuplissa käveltiin ilman kenkiä ja kuplien materiaali tuntui hauskalta jalkojen alla. Näistä valokuvista ei saa ollenkaan oikeanlaista käsitystä, millaista Colourscapessa on olla itse sisällä, mutta ehkä ne antavat pienen aavistuksen.


Suurimman osan aikaa Colourscapessa on elävää musiikkia, joka kaikuu hauskasti kuplissa. Tällä kertaa esiintyjänä oli Ansuman Biswas (aasialainen perkussio), joka esiintyi Colourscapen omien muusikkojen kanssa.

Kaiken kaikkiaan kokemus oli mielenkiintoinen ja hauska. Ihanaa, että kulttuuripääkaupunkivuosi toi tämänkin elämyksen turkulaisten ja muiden vierailijoiden iloksi!

3 kommenttia:

  1. Aika huisin näköistä!!!terveisin romulyyli-riitta.

    VastaaPoista
  2. Näyttää ja kuulostaa mielenkiintoiselta!

    VastaaPoista
  3. vähänkö upea! kai ne tulee helsinkiinkin visiitille?! :o

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!