maanantai 7. heinäkuuta 2014

Kesätunnelmia

Ennen kuin jatkan matkakertomustani tässä hiukan viime päivien tunnelmia. Menneet muutamat päivät (ja todennäköisesti myös tulevat) ovat kuluneet mahtavasta  auringosta nauttien. Eilen makoilin Munkkiniemen rannalla ja tänään K:n kanssa Seurasaaressa, jonka pieneltä hiekkarannalta pulahdin jopa uimaan. Vesi oli aika kylmää mutta virkistävää!


Rantalukemisena on ollut islantilaista dekkaria ja meditaatio-oppaita. Olen päättänyt opetella meditoimaan, tai ainakin antaa sille kolmen viikon mahdollisuuden (kesälomaani on jäljellä kolme viikkoa). Jos siitä ei kolmen viikon jälkeenkään tule mitään, niin voin unohtaa asian. Katsotaan miten käy.

Illat ovat kuluneet niin ikään leppoisissa merkeissä. Tänään kävin ostamassa itselleni uudet rullaluistimet alennusmyynneistä ja eilen sain viimein aikaiseksi käydä katsomassa The Grand Budapest Hotel -elokuvan. Se pyöri vielä ihanassa Kino Tapioplassa ja lähellä asuva E lähti seurakseni. Totesimme, että elokuva ei ollut ihan sitä mitä olimme odottaneet. Itse kuvailisin sitä sanalla outo, mutta onneksi se oli niin mielenkiintoinen, että sen jaksoi katsoa. Elokuva suorastaan vilisi kuuluisia näyttelijöitä ja juoni kävi yhä villimmäksi. Esimakua siitä olisi saanut trailerista, jos olisin katsonut sen etukäteen.


Olen käynyt kokeilemassa kahta uutta kesäkahvilaa. Kappelissa olen käynyt syömässä monta kertaa, mutta en ollut aikaisemmin käynyt siellä kahvilan puolella (ovesta vasemmalle). Kävimme siellä siskon ja äidin kanssa vastaanottamassa helteet kuohuviinillä ja mansikkaleivoksilla. Kahvilapuoli oli tosi viihtyisä ja valikoima laaja. Auringon paistaessa oli hyvin kesäinen tunnelma.


Olen käynyt nyt viimein myös Cafe Regattassa, Töölön kuuluisassa rantakahvilassa, joka on omien sanojensa mukaan auki vuoden jokainen päivä aamuvarhaisesta iltamyöhään. Tämä sympaattinen kahvila (jossa käy vain käteinen!) nousi heti suosikkikesäkahvilakseni (vaikka se siis on talvisinkin auki). Tämän tunnelma ja herkulliset korvapuustit ylittävät helposti Kaivopuiston fiinit paikat ja Kauppatorin lokkiuhasta kärsivät kahvilat. Kävimme K:n kanssa ensin syömässä halloumisalaatit Mestaritallissa ja tallustimme sitten jälkkärille Cafe Regattaan.


Mökillekin olen päässyt tänä kesänä. Silloin tosin ei vielä ollut kovin lämmin ilma. Maisemat olivat kuitenkin kauniit.


Mökillä pääsin myös saunaan pitkästä aikaa, ensimmäistä kertaa sitten joulun ja vierailun Kotiharjun saunassa Kalliossa. Olikin jo aika!


Nyt on ulkonakin niin lämmin, ettei tarvitse palella!

2 kommenttia:

 1. Oi voi, olikin kulunut hetki viimeks ku luin sun blogia. Nyt kävin lukemassa ja tykkäämässä. ;) Tuli ihan hinku päästä Benelux-maihin iteki! Ihania kesäfiilistelyjä tässä viimisimmässä jutussa. Maltan tuskin odottaa omaa lomaani! Onneks on enää kaks päivää sen alkamiseen. ;)

  Ja hei, koitetaan nähdä! Ollaan tulossa D:n kanssa jossain kohtaa Helsinkiin paperisota-asioissa. Jos oot maisemissa, voitais piipahtaa "kahvilla". ;)

  T: Hannele

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, Hannele! Laitan sulle viestiä tässä joku päivä! :) Ihanaa lomaa!

   Poista

Kiitos kommentistasi!