sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Matkalla

Benelux-maihin suuntautuneen road tripimme aikana tuli istuttua jonkin verran autossa, vaikka välimatkat siellä ovatkin lyhyitä. Matkalla tuli pohdittua todenteolla miksi Suomessa ei ole enemmän tuulivoimaloita. Ihanko oikeasti Suomessa tuulee niin paljon vähemmän kuin Hollannissa, että ne eivät kannata täällä? Hollannissa ne olivat tavanomaistakin tavallisempi näky moottoriteiden varsilla.


Tuli myös pohdittua mitä ihmettä voivat kuljettaa rekat, joiden kyljissä lukee pe.tra.


Yövyimme reissullamme kahdessa hotellissa. Ensimmäinen oli "suklaahotelli" Full House Hotel Kortrijkissä. Olin lukenut siitä söpön kuvauksen jostain suomalaisesta lehdestä, jossa kerrottiin, että hotellin huoneet on nimetty karamellien mukaan ja sisustettu tyylikkäästi. Me yövyimme nougat-huoneessa, joka oli sisustettu nougat'n eri sävyjen mukaan.


Hotelli oli ylisöpö, mutta vähän epäkäytännöllinen joissain asioissa. Huoneemme lattialankut narisivat kovasti, mutta yllättäen muista huoneista ei kuitenkaan kantautunut häiritseviä ääniä, joten nukuimme hyvin ja rauhassa. Erikoinen ratkaisu oli kylpyhuoneen ja WC:n ovea korvannut ohut läpinäkyvä verhon kaistale, jonka johdosta en voi suositella hotellia ujoille.


Olin ehkä aavistuksen pettynyt hotelliin, kun laskeuduimme portaat aamiaishuoneeseen seuraavana päivänä. Meille katettu runsas aamiaispöytä sai kuitenkin meidät molemmat suhteellisen sanavalmiit maailmanmatkaajat hiljaiseksi useaksi minuutiksi. Kaikki oli edelleen supersöpöä ja harkittua, lähes täydellistä, sydämen muotoisia sokeripaloja myöten.


En enää muista mitä kaikkea aamiaiseen kuului, mutta tässä oli todellakin harkittava mitä kaikkea jaksoi syödä. Saimme jälkiruoaksi vielä herkulliset vaahteransiirappiletut. Tällaista emme todellakaan olleet odottaneet pikkuhotellilta.


Toisen yön vietimme Bruggessa A Dream Bed & Breakfastissa, joka osoittautui sisustukseltaan ylelliseksi yöpaikaksi. B&B:n omistajilla, nuorella pariskunnalla, on kauneushoitola alakerrassa ja he majoittavat matkailijoita kolmeen yläkerran tyylikkääseen huoneeseen. Meidän kriteeri majoitusta varatessa oli ilmainen parkkipaikka, joten B&B on Bruggen vanhan keskustan ulkopuolella. Kävelymatka keskustaan oli kuitenkin lyhyt.

B&B:n nuori emäntä oli superystävällinen ja saapuessamme piti meille lyhyen esittelyn Bruggesta, joten osasimme kartan avulla suunnistaa heti ensimmäisenä iltana kaikkiin näkemisen arvoisiin paikkoihin. Voin vilpittömästi suositella tätä majoitusta Bruggen kävijöille!


Tulossa on vielä kaksi matkapostauksta, yksi Bruggesta ja Gentista ja toinen Gentin vanhasta linnasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!