sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Jouluhaaste

Sain lauantai-iltana luettua blogilistani "tyhjäksi" ensimmäistä kertaa moneen kuukauteen. Kymmeniä ja taas kymmeniä kirjoituksia odotti lukemistani ja löysinkin paljon postauksia mielenkiintoisista ja ei-todellakaan-enää-ajankohtaisista aiheista. (Yritän edelleen toipua siitä, että Eeva Kolu on muuttanut pois Turusta eikä ihania Turku-postauksia ole enää jatkossa luvassa. Vinkkejä uusiin Turku-blogeihin otetaan innolla vastaan!)
 
Piikkipaatsaman blogista löysin minulle jouluisen haasteen, johon vastailen nyt näin postuumisti kun en aikaisemmin hoksannut. Siihen liittyen pitää vastata 24:een jouluiseen kysymykseen ja jakaa haaste sitten eteenpäin. Jätän eteenpäin jakamisen tällä kertaa väliin, kun joulu tosiaan meni jo. 
 
Toivottavasti teillä kaikilla oli ihana ja mieleisenne joulu. Itse olen ottanut totaalisen rennosti ja ollut ihan omissa oloissa keräilemässä voimia rankan syksyn jälkeen. Nyt tekemisen innostus ja kiinnostus ympärillä olevaa maailmaa kohtaan alkavat pikkuhiljaa palailla, mutta jarruttelen vielä vähän itseäni. Ei ole kiire mihinkään.  
 
Tässä vastaukseni jouluhaasteeseen:
 
1. Parasta joulussa? Rauhoittuminen. Joulu on vuoden ainoa ajankohta, jolloin voin ja maltan ihan puhtaasti vain olla rauhassa ilman mitään velvollisuuksia ja tehtävälistoja.

2. Joulumusiikkisi? Mitä vaan mielialaan sopivaa. En yleensä ihan hirveästi kuuntele erityisesti joulumusiikkia (ja toisaalta saatan kuunnella esimerkiksi Antti Tuiskun joululevyä myös keskikesällä). Tänä jouluna kuuntelin paljon kahta Marie Fredrikssonin kaunista biisiä, joiden sanoja en ymmärrä, mutta jotka rauhoittivat levotonta mieltäni: Mot okända hav ja Tro.

3. Tykkäätkö katsella jouluelokuvia? Millaisia? Holiday on kaikkien aikojen paras jouluelokuva! Unelmoin sellaisesta kivitalosta, jossa Kate Winsletin esittämä nainen elokuvassa asuu (siis se Englannissa oleva kivitalo, ei Los Angelesin talo). Jouluelokuvat ovat ihan ok, mutta en erityisesti etsi sellaisia.
 
4. Jouluherkkusi? Glögiluumukiisseli rahkavaahdolla. Nam!

5. Mitä ehdottomasti pitää olla jouluaterialla? Imellettyä perunalaatikkoa. Ja kinkkua. Ja graavilohta tai kylmäsavulohta.

6. Koska joulukoristeet pääsee kotiasi koristamaan? Viimeistään joulukuun alussa. Siten ne ehtivät olla paikoillaan jonkin aikaa ennen kuin joka tapauksessa kyllästyn niihin viimeistään uuden vuoden kynnyksellä. Saan yleensä välipäivinä puuskan siivoja kaikki "turha" pois silmistä ja yleensä joulukoristeetkin saavat kyytiä tässä vaiheessa.
 
7. Joulu kotona vai jossain muualla? Yleensä kotona.

8. Itse tehdyt lahjat vai kaupasta ostetut? Vai molempia? Sekä että. Itse tehdyt lahjat ovat parhaita silloin kun ne ovat saajalleen sopivia ja tulevat käyttöön.  

9. Laitatko ulkovaloja pimeyttä valaisemaan? En valaise ulkotiloja, mutta laitan sisälle koristevalot olohuoneen oviaukkoon ja poltan paljon kynttilöitä. 

10. Joulu oman perheen kanssa vai isommalla porukalla? Vietän joulun mieluiten kotona (yksin) omissa oloissa, jolloin voin viettää sen juuri oman mieleni mukaan. Tänä vuonna esimerkiksi söin alkupalat aatonaattona ja pääruoat seuraavana päivänä. Ei tullut ähkyä. :)

11. Onko sinulla jokin joululahjatoive? Yleensä on muutamia tarveperusteisia joululahjatoiveita. Tänä vuonna toivoin aamutossuja (edellisistä tuli pikkuvarpaat jo läpi), muistikorttia MP3-soittimeen ja By Nordin siili-aiheista pussilakanaa. Kaikki toiveeni toteutuivat! Kirjat ovat myös aina tervetullut joululahja minulle.

12. Paras saamasi joululahja? En osaa valita sellaista. Kaikki lahjat ovat kivoja.
 
13. Kamalin saamasi joululahja? Olen onnistunut unohtamaan sellaiset.

14. Kuvaile unelmien joulusi? Olisi mahtavaa viettää joulu isossa porukassa, johon kuuluisi paljon pieniä lapsia. Lapset tuovat jouluun aina oman innostuneen tunnelmansa. Muuten tosiaan arvostan joulussa rauhaa ja mukavuutta, joten esimerkiksi tämä joulu oli oikein ihana.

15. Mikä on ärsyttävin joululaulu? En jostain syystä pidä Joulumaasta enkä Sydämeeni joulun teen -laulusta. Ne eivät kuulosta korviini kauniilta vaan lähinnä täyteen ahdetuilta ja teennäisiltä.

16. Oletko jo tehnyt jouluvalmisteluja tälle vuodelle? Mitä? Haaste oli tosiaan siis tarkoitettu vastattavaksi ENNEN joulua... :) Yleensä kyllä teen joulun jälkeen valmisteluja seuraavaa vuotta varten. Viime joulun jälkeen askartelin välipäivinä tämän vuoden joulukortit.

17. Paras joulujuoma? Tänä jouluna huomasin, että teehän käy ruoan kuin ruoan kanssa ongelmitta. Join sitä siis myös joulukinkun kanssa. 

18. Oikea kuusi, tekokuusi vai ei kuusta ollenkaan? Viime vuosina ei ole ollut kuusta ollenkaan. Opiskeluvuosina oli pikkuinen söpö tekokuusi. Tykkäisin kuitenkin oikeasta kuusesta, mutta sellaista minulla ei ole ollut koskaan. Se tuntuu aika suurelta vaivalta eikä sille oikein olisi tällä hetkellä paikkaakaan.

19. Käykö teillä joulupukki? Joo ei. En usko, että meillä kävisi pukki, vaikka minulla olisi lapsiakaan, koska se tuntuu jotenkin vaivaannuttavan teennäiseltä, ventovieras ihminen hassuissa vaatteissa olohuoneessani. En ole muutenkaan joulupukki-ihmisiä. Ikkunoista kurkistelevat tontut on ihan jees. 

20. Paras joulumuistosi lapsuudestasi? Kun olin tosi pieni, vietimme joulun mummolassa serkkujen kanssa. Se oli hauskaa, kun ihmisiä oli paljon. 

21. Laittaudutko aattona hienoksi vai hölläiletkö koko päivän yöpuvussa? Yksi parhaita puolia joulun viettämisessä omissa oloissa on se, että voi koko päivän olla mukavissa vaatteissa eikä tarvitse pönöttää. :)

22. Peruna-, porkkana, bataatti- vai lanttulaatikko? Imelletty perunalaatikko.

23. Paras joulusuklaa? Tykkään tryffeleistä. Niitä piti käydä tänä vuonna ostamassa lisää heti pyhien jälkeen.

24. Joulutortut vai piparit? Itse asiassa en ole kumpienkaan erityinen ystävä. Piparkakuista nautin eniten raakana, kun leikkaan jäistä taikinaa siivun nautittavaksi kuuman teen kanssa.
 

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!