maanantai 16. joulukuuta 2013

Joulupalloja Pariisissa

En ole ikinä viettänyt joulua muualla kuin Suomessa ja joulunajan ulkomaanmatkanikin ovat rajoittuneet yhteen ainoaan kertaan kymmenisen vuotta sitten, kun kävin marraskuussa Wienissä vaihdossa olleen ystävän luona. Silloin satoi monena päivänä vettä, joten kauniista Wienin joulumarkkinoista huolimatta ei joulutunnelma oikein tarttunut.

Oli mielenkiintoista päästä nyt Pariisiin näkemään minkälaista on joulunaika Ranskassa. Parhaiten mieleen jäi hienot valoinstallaatiot. Vaikka Ranskassa on tietysti päivisin paljon pidempään valoisaa kuin Suomessa tällä hetkellä, oli siellä osattu tehdä hienoja valaistuksia ajamaan pois iltojen pimeyttä. Tällaisia saisi olla enemmän Suomessakin!

Avenue des Champs Elysees, Rond point

Joulumarkkinakojuja oli päivittäin Champs Elysees'n molemmin puolin sekä Sacré-Coeurin kukkulalla Montmartrella. Myynnissä oli mm. pieniä koriste-esineitä, herkkuja ja glühweiniä. Muutamalla eurolla ostamani kaakao oli herkullinen eikä sitä varmasti oltu tehty valmispussista!

Näkymä Sacré-Coeurin kukkulalta

 

Parhaiten joulu ehkä kuitenkin näkyi Galeries Lafayetten suuressa tavaratalossa, jonka huikeaa aulaa koristi kimalteleva joulukuusi.


Tavaratalon jouluikkunassa lapsia viihdyttivät Prada-kylttejä kantavat suloiset hiiret. :)


Tätä ihanaa Lafayetten mainosta näkyi paljon lehdissä ja metropysäkeillä. Olipa kerran jouluna...

Tälläkin kertaa kiertely Marais'ssa jäi valitettavan vähälle, vaikka se on lempiosani Pariisia. Tässä joulukuusia Rue de Rivolilla.


Tiedetäänköhän Turussa, että tuomiokirkon joulukuusella on näin räikeästi puettu haastaja Pariisissa? Kyllä harras suomalainen sieluni pitää Turun tuomiokirkon joulukuusta huomattavasti kauniimpana kuin tätä Notre Damen tuhansin eri värisin palloin koristeltua kuusta... Mutta kuten ranskalaiset sanovat: À chacun son goût! (Vapaa käännös: jokaisella on makunsa.)

Notre Dame

PS. Tämä on muuten 300. kirjoitus blogissani!

6 kommenttia:

 1. Hei!
  Unohtui infota aiemmin, mutta jos sulla sattuu olemaan aikaa, niin blogissani on sulle haaste :)
  ...mutta vain, jos ehdit sen ilman kiirettä ja stressiä kirjoitella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiitos! Kyllä ehdin, viimeistään ens vuonna! :)

   Poista
 2. Seuraavalla kerralla Petra hotelli Maraista! Se on ihana kaupunginosa ja siellä on ihana majoittua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin täytyy ehdottomasti tehdä! Onko sulla hotellisuositusta?

   Poista
 3. Onnittelut 300 blogikirjoituksen merkkipaalun johdosta! Luen blogiasi aika säännöllisesti. Kerrassaan ihana, kaunis, mielenkiintoinen ja hyödyllinen blogi.

  Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon onnitteluista ja sanoistasi! Mukava kuulla, että blogistani on sinulle iloa! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!