perjantai 6. joulukuuta 2013

Joulumarkkinoilla Turussa

Hyvää ja rauhallista itsenäisyyspäivää kaikille!

Kävin pari viikkoa sitten Turussa. Jostain syystä postauksen kirjoittaminen on jäänyt, mutta nyt on hyvin aikaa korjata se asia.

Oli häikäisevän kaunis päivä ja Turku näytti minulle parhaat puolensa. Hämmästelin juna-asemalta torille kävellessäni miten kaikki voikin olla niin tuttua, jokainen katukiveys ja talonkulma, ihan kuin en olisi ikinä Turusta lähtenytkään. Vaan niin se lähes kaksi vuotta on hurahtanut! Hienoa, että voin käydä silloin tällöin edelleen fiilistelemässä.

Turku näyttäytyi visiitilläni juuri sellaisena kuin minä sen muistan. Aurinko paistoi matalalta häikäisten ja kirkastaen vanhojen talojen kauniit julkisivut, torikauppiaat höpöttivät kaikkien turkulaisten edestä ja kirpeä syysilma sai kietomaan kaulahuivin tiukemmin pään ympärille.

Kiersin lyhyessä ajassa monta tärkeää paikkaa (tuomiokirkko!) ja ehdin pistäytyä mm. Turku Design Nown kaupassa Turun kaupungintalon ja turisti-infon takana.


Vanhan suurtorin perinteiset joulumarkkinat olivat auki ensimmäistä päivää, joten suuntasin myös sinne. Tänä vuonna markkinakojuja on sijoitettu tunnelmallisesti myös vanhan suurtorin puistoon. Näin oli taidettu tehdä kuitenkin lähinnä olosuhteiden pakosta, sillä osa torista oli kivetysremontissa. Osa torista oli jo remontoitu ja huomasin sen heti astuessani uudelleen kivetylle osalle: ei enää nyrjähtäneitä nilkkoja tai varoen kulkemista, sillä uudet kivet ovat huomattavasti tasaisemmat.


Seppä markkinoilla työssään


Lähdin vielä samana iltana takaisin Helsinkiin, mutta sitä ennen ehdin käydä syömässä turkulaisen ystäväni H:n kanssa japanilaisessa ravintolassa Karu Izakayassa Aurakadulla. Se oli lämminhenkinen japanilaistyyliin elegantisti sisustettu ravintola, josta sai muitakin japanilaisia ruokia kuin sushia. Käytin tilaisuutta hyväksi ja tilasin teriyakilla maustettuja ribsejä. (Ehdin kaluta yhden luun ennen kuin muistin ottaa valokuvan, joten jos joku ihmettelee oliko tuo yksi luu jo valmiiksi lihaton, niin ei se ollut... Jollain vain taisi olla vähän nälkä.)


Ribsien (jotka muuten olivat tosi hyviä ja rapeita) kanssa otin satsin lohimakeja. Ruokajuomana nautin umeshu-luumuviiniä, johon olen tänä syksynä tykästynyt. Se on makea japanilainen viini, joka on kai enemmän jälkiruokaviini, mutta minusta sopii hyvin myös ruoan kanssa nautittavaksi. Joissain umeshuissa maistuu luumu enemmän ja viimeksi Tokyo55:ssä tuli mausta mieleen joulutortut. :)

Vielä matkalla asemalle ihastelin kävelykadun kauniita jouluvaloja. Näistä tykkään: modernia mutta perinteitä kunnioittaen.

2 kommenttia:

  1. Oi että tuolla Karussa oli hyvää sushia... Täytyy mennä uudestaan!

    Ystäväsi H ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!