keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Huhhuh!

Vähiin käy ennen kuin loppuu, aika nimittäin. Onnistuin hankkimaan itselleni pienen kesästressin loman alkamisen lähestymisen johdosta, vaikka kuukausi sitten oli sekä töissä että kotona muka kovin leppoisaa. Ei ole enää viime viikkoina ollut.

Ehdottomasti paras stressinhallinnan keino minulle on listojen tekeminen ja sitten vain yksi kerrallaan tehtävien taklaaminen. Listoja on parhaimmillaan ollut jopa puoli tusinaa... Nyt alkaa kaikki listat olla täynnä ylivedettyjä tehtäviä ja lomakin on alkanut. Orientoitumisessa siihen ei onneksi ole ollenkaan vaikeuksia. :)

Kävin viime viikolla testaamassa toistamiseen Kieseleffin taloon avatun Chai Wan -teehuoneen. Juuri tällainen Helsingistä puuttui vaan ei onneksi enää! Istuskelin viihtyisän kahvilan nojatuolissa useamman tunnin juoden kaksi kannullista teetä ja hoidin samalla niitä listoilta ylivedettäviä asioita.


Teet valmistetaan täällä taatusti oikeaoppisesti. Hauska ekstra on se, että kun tee on haudutettu, teen lehdistä tuodaan näyte pöytään. On kiva päästä näkemään ja haistamaan itse teenlehdet! Teelista on itsessään melko suppea, mutta se on koottu harkiten ja sisältää paljon eri teelaatuja: ainakin mustaa, valkoista, vihreää, keltaista ja rooibos-teetä. Teehuoneen yhteydessä sijaitsee teepuoti, josta voi ostaa teetä kotiin.

Chai Wan'n skonssit ovat muuten parhaimpia Helsingissä maistamiani ja toisiksi parhaimpia Suomessa (voiton vie vain Vehmaan kartanon skonssit). Lämmin vaniljaskonssi raparperiaprikoosihillolla vei kielen mennessään! Luulen, että tästä tuli samantien lempikahvilani Helsingissä.

Kävin viime viikolla myös pitkästä aikaa Mange Sudissa tehtaankadulla A:n kanssa. Mussutimme läpi menu Paysanin eli aluksi Mangen antipasti (hummusta, oliiveja ja artisokan sydämiä sekä herkullisia pinaatilla täytettyjä filolehtirullia), mixed grill salaatilla, salsalla ja aiolilla sekä lopuksi panna cotta. Kaikki oli hyvää ja pitkästä aikaa oli kiva syödä grilliruokaa. Pääruoan mixed grill sisälsi tällä kertaa ainakin karitsaa ja taivaallisen mureaa kananpoikaa sekä chorizo-makkaraa.

Mange Sud'ssä on välimerellinen ruokalista ja rento tunnelma. Mitä muuta sitä ravintolalta kaipaakaan?


Nyt hengitän syvään ja otan rennosti kuin taivaan lintu.

Lokin poseeraus Seurasaaressa lauantaina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!