maanantai 24. kesäkuuta 2013

Historian havinaa

Pääsin viimein käymään Tamminiemessä, Urho Kekkosen museossa. Museoitu Kekkosten entinen koti sijaitsee Seurasaaren kupeessa ja siis aivan lähellä kotiani. Silti vei puolitoista vuotta tehdä ensivierailu. Nyt olin merkannut tämän vierailun kalenteriini ensimmäisille lomapäiville ja sain sen viimein toteutettua.

Olen ollut jo jonkin aikaa kiinnostunut Sylvi Kekkosen persoonasta ja elämäntyöstä. Siksi oli mielenkiintoista päästä tutustumaan Tamminiemeen. Se osoittautuikin varsinaiseksi retrokohteeksi, sillä sisustuksessa oli paljon aikalaisdesignia.


Yläkerran aulan oleskelutila

Osallistuin tasatunnein alkavalle opastetulle kierrokselle. Se osoittautui hyväksi valinnaksi, sillä opas kertoi hauskoja tarinoita ja mielenkiintoisia yksityiskohtia Tamminiemestä.


Tamminiemessä oli paljon seurustelutiloja, mutta vain muutama makuuhuone. Urholla ja Sylvillä oli omat huoneensa, joiden lisäksi oli yksi vierashuone. Keittiö oli sen verran pieni, että vähänkään suuremmille illallisille ruoat tuotiin valmiina Helsingin ravintoloista ja ne vain lämmitettiin Tamminiemen keittiössä. Alakerran ruokasalin vieressä sijaitsi hieno baari, jota ei kuulemma käytetty juuri ikinä. Pääsimme vierailulle myös hirsistä rakennettuun rantasaunaan, jossa tuoksui terva. Mielenkiintoisinta oli tietysti nähdä Urho Kekkosen työhuone.

Urhon makuuhuone

Kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen kesäretkikohde! Suosittelen opastetulle kierokäynnille osallistumista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!