lauantai 15. kesäkuuta 2013

Herkuttelua länsirannikolla

Näin jälkeenpäin viime viikonlopun Turun reissun valokuvia katsellessani voin todeta, että kyseessä taisi olla varsinainen herkutteluviikonloppu.M:n kanssa syötiin kesäunelmat Wikken kulmassa olevassa kivassa modernin raikkaassa wine & deli -kahvilassa. Mansikoita, pensasmustikoita, keksinmuruja, marenkia ja maukasta rahkavaahtoa.


T:n ja muun seurueen kanssa herkuteltiin illalla Blankossa. Halloumi-mansikkasalaatti oli juuri niin hyvää kuin miltä se näyttääkin.


Jälkkäriksi iso herkullinen mansikkapavlova.


Sunnuntaiaamuna olin luksusbrunssilla Taidemuseolla Petra Pauliinan ja Dahlian kanssa. Tämä ampaisi brunssisuosikikseni kertaheitolla: erilaisia syötäviä saattoi olla keskimääräistä maltillisemmin, mutta kaikki oli sitäkin maistuvampaa. Mieleen jäi esimerkiksi mansikka-mangosalaatti ja lohimunakasrulla. Brunssi maksoi vain 15 euroa ja siihen sisältyi vielä lasillinen kuohuviiniäkin. Brunsseja järjestetään vain sunnuntaisin ja oma paikka kannattaa varata etukäteen. Suosittelen!

 
Viikonlopun herkuttelu huipentui iltapäivällä Qwenselin talon kahviossa, jossa Petra Pauliinan kanssa söimme mansikkapavlovat kirsikkamehulla tunnelmallisessa kahviossa. 
 
Tuli sitä onneksi Turussa nähtyä paljon muutakin kuin kauniita annoksia. Taidebrunssin maksuun kuului museon sisäänpääsy, joten kiersimme herkuttelun jälkeen Max Walter Svanbergin Outo lintu -näyttelyn. Svanberg oli ruotsalainen tunnettu surrealisti, jonka nyt nähdyissä teoksissa kuvataan naista. Teokset olivat aika mielikuvituksellisia ja näyttely mielenkiintoinen, sillä en ole aikaisemmin juurikaan käynyt surrealistisissa taidenäyttelyissä. Yhdestä Svanbergin teoksesta oli tehty vedos taidemuseon eteen paraatipaikalle. 
 

Aurakatu taidemuseolta

Taidemuseolta jatkoimme Petra Pauliinan kanssa Apteekkimuseolle ja Qwensellin taloon. Ajoituksemme oli täydellinen, sillä juuri sillä hetkellä kolme rouvaa Turun Lausuntakerho ry:stä alkoi esittää lemmenrunoja pääsalissa. He lausuivat parikymmentä rakkausrunoa sellaisilta runoilijoilta kuin esimerkiksi Eino Leino, Aila Meriluoto ja Mateli Kuivalatar. Oli hienoa kuulla niin ammattimaista ja kaunista runonlausuntaa. Se oli suorastaan lumoavaa! Aika pysähtyi hetkeksi.


Myös itse museo oli mielenkiintoinen. Nämä kuvat ovat Qwensellin talon puolelta. Apteekkimuseossa oli parhaillaan näyttely lemmenrohdoista.


Ennen osattiin juhlia...

Tein Turussa myös muutamia ostoksia, joista paras löytö oli taidemuseon museokaupasta ostamani hauskat ja kätevät Shakespeare-post it -laput. :)

4 kommenttia:

 1. Nam, nuo Blankon tarjoilut näyttävät kyllä tosi hyviltä! Ja hieno kuva taidemuseosta: pilvet tuovat mahtavan efektin :)

  Tosi kiva, että vihdoin onnistui tapaaminen! Tervetuloa uudestaan :)

  VastaaPoista
 2. Voi nam! Ja nuo kuvatkin saivat taas haikailemaan museokäyntiin.. edellisstä kerrasta on ihan liikaa aikaa. Taisi olla 2010 Raahessa.. hups. Hävettää myöntää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä museo tai taidenäyttely on parhaimmillaan todella antoisa! Säkin ehdit vielä pienen tyttösi kanssa, kun hän vähän kasvaa ensin. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!