sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Kyläyhteisötoimintaa!

Olin jo etukäteen päättänyt, että lähtisin sunnuntaina käymään Herttoniemen pihakirppiksellä, jossa Herttoniemen vanhan puolen asukkaat löivät hynttyyt yhteen ja järjestivät "kylätapahtuman". Idea itsessään oli jo niin kannatettava ja ihana, että vaikka kirosin päätöstäni klo 8.30 aamulla seitsemän tunnin liian vähäisten yöunien jälkeen, nostin itseni kuvaennollisesti niskasta pystyyn (ei se olo tästä ainakaan huonommaksi muutu) ja raahauduin Hertsikkaan.

Meininki siellä oli jo kymmeneltä varsin mainio ja muurahaismainen. Ihmisiä oli paljon liikkeellä ja olin tyytyväinen, että ehdin paikalle jo kymmenen jälkeen. Ilma oli loistava, aurinkoinen ja lämmin - täydellinen!
Olen todella iloinen, että tällainen "me"-toiminta on lisääntynyt Helsingissä ja on jopa pienoinen muoti-ilmiö tällä hetkellä. Siivouspäiväänkin on 12.5. osallistumassa todella moni kaupunginosa. Uskon vilpittömästi, että tällaiset tapahtumat lisäävät toisista välittämistä ympärillemme. On hienoa, että ihmiset eivät enää alistu siihen mä-käyn-täällä-vaan-nukkumassa-meininkiin. Tuollakin oli upea yhdessä tekemisen meininki! Oma ostossaaliini koostui Pentikin Vanilja-astiasarjan margariinirasiasta (vitosella!), vihreästä kimaltelevasta hartiahuivista (2 €) ja vanhasta LP-levystä tehdystä kulhosta (5 €). LP-kulhon ostin lahjaksi eräälle ystävälleni, joka pitää LP-levyistä.


Kiertelin Hertsikan katuja ja pihoja puolisentoista tuntia, jonka jälkeen ei vielä tehnyt mieli palata kotiin, joten päätin suunnata brunssille keskustaan. Laitoin Piikkipaatsamalle tekstiviestin ja kysyin minne kannattaisi suunnata brunssille, jos ei ole tehnyt etukäteen pöytävarausta. Pidän Piikkipaatsamaa jo jonkin sortin asiantuntijana tässä asiassa ja hän vinkkasi Fazerista ja Piritasta (kiitos muuten vinkeistä! Pistän ne vastaisuuden varalle muistiin.). Olin sillä välin kuitenkin ehtinyt jo kysyä Sunnista Senaatintorilta olisiko heillä vapaata ja päädyin sinne.


Sunnin brunssi oli runsas ja maittava. Bonusta annan maistuvista salaateista ja hyvistä tuoreista leivistä. Tuo porkkanaleipä oli varsinkin tosi hyvää. Samoin briejuusto ja maustamaton jugurtti myslin kanssa. Teetäkin sai haudutettuna, mistä iso plussa.


Kuljeskelin Espaa keskustaan päin ja poikkesin vielä Akateemiseen ostamaan erään lahjan. Päätin samalla lahjoa myös itseäni Eve Hietamiehen Tarhapäivä-kirjalla, joka on jatkoa Yösyöttö-kirjalle, jonka lukemisesta nautin suuresti muutama vuosi sitten.


Ostin myös suloisia postikortteja. Sitten suuntasin kotiin ja otin korvauksena aikaisesta heräämisestä neljän tunnin päikkärit. :)

3 kommenttia:

 1. Hienoja löytöjä! Hinnat taisivat tehdä monet villeiksi. Urho sai kaksi hupparia hintaan euro/kpl. Tänään vasta koko totuus selvisi minulle: lisäksi oli ostettu 14 (!) äänilevyä ja 7 kirjaa. Niitähän meiltä puuttuikin! Nimim. Ei koskaan enää miehet keskenään kirppikselle

  VastaaPoista
 2. Tuo Sunnin brunssi onkin kummitellut mun kokeilulistalla. Taidanpa yrittää ehtiä suunnata sinne vielä tämän kevään aikana.
  Pöytävarauksen kanssa kannattaa muuten suunnata brunsseilemaan joskus Pitäjänmäen Dylan Pinkkiin tai Arabianrannan Dylaniin. Eka ainakin oli mielettömän hyvä ja en usko, että tuo tokakaan voi olla kovin pettymys... Mutta ilman pöytävarausta näihin ei taida yleensä mahtua :/

  VastaaPoista
 3. Sun täytyy tulla pitsiviikolla Raumalle pihakirppiksiin....pääsee samalla katselemaan vanhan rauman porttien sisäpuolelle. Kirppiksistä on kartta jonka mukaan saa suunnistaa pihalta pihalle. Viimevuonna olin itse ihan turistina omassa kaupungissani ja kivaa oli :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!