sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Maailman ihanin tyttö

Nopea vinkki: vielä tämän viikon ajan Vantaan taidemuseossa Myyrmäessä on Miina Savolaisen Maailman ihanin tyttö -näyttely! Viisitoista vuotta maailmalla kiertänyt näyttely on satumaisen vaikuttava ja ehdottomasti näkemisen arvoinen.

"Rakastettu Maailman ihanin tyttö on kasvutarina näkyväksi tulemisesta ja itsen hyväksymisestä. Koskettava taidekirja ja näyttely pohjautuvat kymmenen lastenkodissa kasvaneen tytön ja valokuvaaja Miina Savolaisen 1998 alkaneeseen valokuvaprojektiin, jossa nuoret saivat itse valita, miten he halusivat tulla nähdyiksi. Lohduttavan kauniiden kuvien takana on yli 200 000 ajokilometriä, 70 000 kuvattua filmiruutua ja pienten tyttöjen kasvu nuoriksi aikuisiksi."
(katkelma näyttelyn esitteestä)

Miina Savolaisen voimaannuttavan valokuvan projekti on hieno ja koskettava. Se on varmasti merkinnyt paljon tytöille, jotka ovat saaneet mahdollisuuden osallistua siihen.

2 kommenttia:

  1. Luin tuosta Miina Savolaisen projektista joku vuosi sitten. Kerrassaan mahtavan hieno idea. Toivoisi jokaisen elämään paljon hyväksyviä katseita. Anne

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!