sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Ylänelkku! eli Smurffit Pariisissa

Pidän valtavasti Pariisista ja se on kaupunki, jonne olen milloin tahansa valmis matkustamaan uudestaan ja uudestaan. Edellisen reissun sinne tein vuonna 2010 ja odotan innolla seuraavaa reissua parin kuukauden päästä. Siksi innostuin, kun luin lehdestä, että syyskuussa ensi-iltansa saanut Smurffit 2 -elokuva sijoittuu Pariisiin. Ajattelin välittömästi, että se on nähtävä!

Jotta en joutunut menemään yksin katsomaan lapsille suunnattua elokuvaa, raahasin mukaan 9-vuotiaan kummipoikani (hän ei onneksi vaikuttanut kovin kärsivältä). Tässä leffan traileri:


Juoni meni pähkinänkuoressa siten, että kamala Carcamel-velho varastaa Smurffiinan saadakseen haltuunsa smuffiesanssin kaavan aikeenaan monistaa smurffien taikaa. Carcamel vie Smurffiinan Pariisiin ja pelastusoperaation aikana elokuvassa lennetäänkin huimasti Pariisin yllä ja nähdään mm. Eiffeltorni ja Notre Damen katedraali. Kävimme katsomassa suomeksi dupatun version ja Smurffiinan äänenä on ihana Anna Puu, jonka ääni sopii Smurffiinalle täydellisesti.


 
Louvre

Oli ihana fiilistellä Pariisia nyt kun oma matka sinne on tiedossa ja tulossa pian. On muutamia nähtävyyksiä, joita en aikaisemmilla matkoilla ole vielä nähnyt. Esimerkiksi Musee d'Orsay on sellainen. Tämä taidemuseo perustettiin aikoinaan vanhalle juna-asemalle ja sen kokoelmissa on paljon ranskalaisten impressionistien teoksia. Tällä kertaa matka on sellaiseen vuodenaikaan, että puistojen kiertäminen jää luonnostaankin vähemmälle.


Joka tapauksessa oli vuodenaika mikä tahansa aina on sopiva aika nauttia ranskalaisia herkkuja kuten croissantteja ja suussasulavia juustoja. Olisiko teillä suositella hyviä ravintoloita Pariisissa?

Näin teetä tarjoiltiin Versailles'ssa vuonna 2010. Söpöt kupit, eikö totta?


PS. Ylänelkku tulee siitä, että smurffeilla on vaan nejä sormea eli ylävitosen heittäminen ei onnistu... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!