maanantai 14. lokakuuta 2013

Ulkona

Ihana A täytti vuosia ja olimme porukalla juhlimassa lauantaina.

Kävimme aluksi syömässä japanilaisessa ravintola Sumossa, joka on sympaattinen pieni ravintola Eerikinkadulla. Söin itse sushia, mutta Sumosta saa myös muuta japanilaista ruokaa. Kaikki oli oikein herkullista. Mukavaa oli, että ruokalistalla oli myös jälkiruokia. Suklaakakku sopii mielestäni oikein hyvin sushiaterian päätteeksi, vaikkei erityisesti japanilaista olekaan. :) Ja oli listalla esimerkiksi vihreällä teellä maustettua jäätelöäkin. Maistoin lisäksi japanilaista umeshu-luumuviiniä, joka tarjoiltiin jääpalojen kera. Nam! Saatavilla oli myös japanilaisen ruoan kanssa sopivia valko-, puna- ja kuohuviinejä.

Ilta jatkui stand up -komiikan parissa Apollon liveklubilla. Illan esiintyjinä olivat Jape Grönroos, Janne Westerlund ja Sami Hedberg. Oli nähnyt Samin setin kuukausi sitten ja pelkäsin, että hänen kertaalleen kuullut juttunsa eivät naurattaisi minua. Pelko oli turha, sillä shown kuluessa ymmärsin Samin huumorin perustuvan enemmän sille, miten hän jutut esittää, ei niinkään sille mitä hän esittää. Muistin melkein kaikkien juttujen bunchlinet, mutta nauroin siitä huolimatta vedet silmissä.

Oli myös mielenkiintoista huomata eroja esiintymisten välillä ja siinä, että Sami valikoi juttuja ja kertoi niitä oikeasti mieleentulojärjestyksessä niin, että joistain jutuista jäi jopa se paras kohta kertomatta (ja toisaalta sitten taas jotkin toiset jutut naurattivat yleisöä nyt mutta eivät kuukausi sitten). Muutamaan kertaan teki mieli huutaa lavalle, että "ei kun nyt sun piti sanoa näin". :) En ehkä ole aikaisemmin tajunnut kuinka tilanne- ja yleisösidonnainen jokainen stand up -esiintyminen on.  Nimenomaan Samin rento esiintyminen ja itsevarmuus tekivät esityksestä niin loistavan.


Apollon liveklubi on muuten oikein hyvä konsepti. Sali oli viihtyisä (entinen Forumin elokuvateatteri) ja soveltui tämäntyyppiseen esitykseen loistavasti. Stand up -esityksiä on Apollossa pitkin syksyä ja puoliltaöin alkaa livemusiikki, joten viihtyminen on taattu pitkälle yöhön.

Sunnuntaina tuli havaittua, että päivä jää varsin lyhyeksi kun herää kahdelta. :) Ehdin kävelyllekin vasta kun aurinko oli jo laskenut. Tämän kanssa pitää yrittää olla kyllä tarkempi, jotta valonsäteet tulee käytettyä hyödyksi. Sunnuntaille oli kuitenkin pakkaantunut niin paljon kotihommia, että halusin hoitaa ne ennen vapaa-ajan aktiviteettejä. Tällä kertaa tällainen viikonloppu!

M kävi kylässä ja toi kauniin syyskimpun.
 

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!