maanantai 7. lokakuuta 2013

Maalaismaisemissa

Eilen oli upea päivä! Olimme sopineet E:n kanssa syysretken Tuomarinkylän kartanoon. Bussipysäkiltä kartanolle kävellessä oli hienoja maalaismaisemia, vaikka Tuusulanväylän humina muistuttikin siitä, että olimme edelleen kaupungissa.


1790-luvulta peräisin olevassa Tuomarinkylän kartanossa toimii vielä toistaiseksi museo, jossa esitellään helsinkiläisiä sisustustyylejä barokista funkikseen. Kirjoitin "toistaiseksi", sillä museo suljetaan marraskuun puolivälissä osana Helsingin kaupungin säästötoimenpiteitä ja rakennukselle etsitään uutta haltijaa. Nyt on siis viimeiset hetket käsillä tutustua tähän historialliseen rakennukseen ja muun muassa sen hienoihin kattomaalauksiin.


Museossa oli mielenkiintoisia esineitä ja upeita tapetteja. Satuimme museoon sopivasti yleisökierroksen aikaan ja sen avasikin kokoelmia ihan eri tavalla. Opin esimerkiksi sen, että Lontoon maailmannäyttelyssä vuonna 1851 esiteltiin ensimmäinen jousitettu tuoli. Sitä ennen istuminen oli enemmän tai vähemmän epämukavaa, sillä pehmuisteina käytettiin korkeintaan jouhia. Enpä ollut tullut ajatelleeksi, että jousituskin on täytynyt erityisesti keksiä!

Arabian tyyliä 1800-luvulta

Kartanomuseon pihapiirissä toimii ravintola sekä ihana Country Whiten sisustustavaraliike, jossa on neljä isoa huonetta täynnä kauniita esineitä ja vaatteita mm. Odd Mollylta. Tänne täytyy tulla joulun alla ostamaan kauniita pikkulahjoja. Tällä kertaa mukaan tarttui suloisia syksyisiä siiliaiheisia servettejä.

Käykäähän kiinnostuneet tutustumassa Tuomarinkylän kartanon museoon ja pihapiiriin vielä kun se on mahdollista! Museoon on vapaa pääsy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!