torstai 10. lokakuuta 2013

Tampereen vinkkejä

Kävin pitkästä aikaa Tampereella! Edellisestä reissusta olikin vierähtänyt jo kaksi vuotta.

Tykkään Tampereesta kaupunkina tosi paljon, sillä se on Turun tavoin sympaattinen ja kokonsa puolesta helposti hallittavissa. Sielläkin on mielenkiintoisia pikkukauppoja, loistavia museoita, tunnelmallisia kahviloita ja hyviä ravintoloita.

Parhaat Tampere-vinkkini kerroin jo toissavuoden reissun jälkeen täällä ja täällä (osaa paikkavinkeistä ei muuten ole enää olemassa, nyyh...), mutta niihin on nyt tämän käynnin jälkeen lisättävä ehdottomasti nämä seuraavat neljä kohdetta:
  • Taito Shop (Hatanpäänvaltatie 4): Paljon oivallisia suomalaisia käsitöitä, tuotteita ja keksintöjä, kauniita sisustusjuttuja ja arkea helpottavia kodin tarvikkeita. Täällä oli vaikka mitä!
  • Pyymäen Oma (Tuomiokirkonkatu 30): Ehkä ihanin kahvila, jossa olen käynyt! Sisustus on viihtyisän tyylikäs ja lämminhenkinen ja vitriinit ovat täynnä toinen toistaan herkullisempia suolaisia- ja makeita leivonnaisia. Tänne tulen palaamaan vielä monta kertaa tulevilla Tampereen reissuillani...
  • Kaffila (Aleksis Kiven katu 11): Toinen hauska kahvila vähän modernimmalla ja pelkistetymmällä ilmeellä. Valikoima on pienempi kuin Pyymäen kahvilassa, mutta yleensähän sitä ostetaankin vain yhtä tai kahta laatua kerrallaan. Hyvää oli täälläkin!
  • Kauppahalli (Hämeenkatu 19): Saattaa olla, etten ole aikaisemmin käynytkään Tampereen kauppahallissa ja nytkin eksyin sinne sattumalta kun kävelin Hallituskadun puolelta sen ohi. Kauppahallit ovat tunnelmallisia paikkoja ja täälläkin oli paljon kivaa katseltavaa. Erityisen houkutteleva oli Valliuksen hedelmä- ja vihannesmyymälä, jossa oli nähty vaivaa kauniin esillepanon kanssa.

 
PS. Tiesittekö muuten, että maailman ensimmäinen GSM-puhelu soitettiin Tampereella?

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!