lauantai 10. elokuuta 2013

Kuppikakkuvinkki

Helsinkiin on avattu uusi kuppikakkukahvila! Kuppi ja Muffini Kalevankadulla on vain kolme kuukautta vanha ja loistava lisäys Helsingin kahvilatarjontaan. Nimi tosin tuo mieleeni Turun Kupin ja Pintin, mutta eiköhän tähän maahan kuppeja mahdu. :)

Kahvilan ilme on piristävän raikas ja yksinkertaiset puukalusteet ovat elegantteja. Tänään tarjoiluvitriiniä tutkiessa iski valinnanvaikeus: valikoimassa ei ollut yhtään mitään, mitä EN olisi halunnut maistaa. Päädyin supersuklaiseen muffiniin valkosuklaakuorrutteella. Nam!

Seuralaiseni E (jolta kuulin tästä ihanasta paikasta) otti pikkuisen mustikkamuffinin. Tänään oli aika lämmin, joten valitsin yhtä laatua kahvilassa tehtyä mehua, meloni-ananasmehua. E otti kupillisen haudutettua (!) teetä.

Tarjolla oli paitsi makeita muffineita, kakkuja ja keksejä, myös erilaisia suolaisia voileipiä. Ne näyttivät tosi hyviltä.

Ainoa miinus tässä mainiossa kahvilassa on jälleen aukioloajat. Kahvila menee arkisin kiinni jo klo 17.30, joten kovin usein en tänne tule ehtimään. Mutta lauantaisin sitten.


Kahvittelun jälkeen kävin kuntosalilla ja kaupassa. Kotimatkani vei Narinkkatorin ohitse ja siellä on käynnissä Kansainväliset suurmarkkinat (ne ovat siellä vielä sunnuntain ajan). Sieltä nappasin mukaani palan Mozartstruudelia, jota työkaveri oli mainostanut Facebookissa. Tykkään valtavasti Mozartinkuulista, joten halusin maistaa palasen tätä versiota omenastruudelista. Maku oli paljon marsipaanisempi kuin Mozartinkuulissa, mutta oikein mainio.


Nyt yritän toipua aamuisesta järkytyksestä, jonka koin päivän Hesaria lukiessa. Pääkirjoitussivulla oli nimittäin pieni kolumni siitä, kuinka ihmisten taju oikeasta ja väärästä suomenkielen käytöstä on hämärtynyt. Yleensä tällaisten kirjoitusten esimerkit ovat kirjoitusvirheitä, joita en itse tee ja olen aina ollut siitä kovin helpottunut. Vaan tänään osui ja upposi! Käytän sujuvasti erästä ajan määrettä ilman mitään päätteitä näin: "Ovet ovat auki klo 12 alkaen" kun pitäisi kirjoittaa "Ovet ovat auki klo 12:sta alkaen". Olin ensin sitä mieltä, että molemmat ilmaisut käyvät, mutta kun rinnalle laittaa lauseen "Ovet ovat auki syyskuusta lähtien" en voi enää väittää vastaan. Olen järkyttynyt kielikorvani turmeltuneisuudesta!

3 kommenttia:

  1. Mun piti käydä tällä viikolla tuolla Kuppi ja muffinissa (vai miten tämä nyt sitten pitääkin taivuttaa... ;), mutten näköjään ehtinyt. Täytyy kuitenkin pian mennä testailemaan :)

    VastaaPoista
  2. Oi voi, en oo mäkään laittanut "klo 12:sta alkaen"... Nyt täytyy muistaa jatkossa! :)

    T: Hannele

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!