tiistai 26. maaliskuuta 2013

Juhlintaa

Vietin menneellä viikolla syntymäpäiviäni ja juhlistin niitä käymällä drinkeillä ja syömässä muutaman hyvän ystävän kanssa.

Aloitimme illan A21 Cocktail Loungessa nauttimalla upeita drinkkejä. En pääse siitä yli enkä ympäri, mutta tykkään tästä coctail-baarista vaan niin valtavasti. Tutustuin siihen ensimmäisen kerran vuonna 2010 ja hehkutin kokemustani täällä. A21:ssä yhdistyy erinomaisella tavalla elegantti viimeistely ja mutkaton ilmapiiri. Oma drinkkisuosikkini tällä kertaa oli Strawberry dream, joka nimensä mukaisesti sisälsi mansikkaa. Vaalea kuohu on valkosuklaavaahtoa, joka sopi loistavasti kirpeän mansikkadrinkin kaveriksi.


Jatkoimme iltaa rennoissa merkeissä muutaman korttelin päähän Krog Madameen, uuteen Sedun ravintolaan. Luin ravintolasta Hulin blogista ja ihmettelen vähän miten en ole missään muualla törmännyt siihen. Ravintola vaikuttaa olevan aika hyvin pidetty salaisuus Martta-liiton entisen ravintolan tiloissa Kampissa. Krog Madame koostuu kolmesta erillisestä paikasta: bistrosta, musiikkibaarista ja kahvilasta. Me olimme nimenomaan tuolla bistrossa, jossa on ruokatarjoilu.

Krog Madamessa on tarjolla todella hyvä mezemäinen tapaspöytä, joka sisältää muun muassa erilaisia oliiveja, tahnoja, keittoja ja bruchettoja. Buffet maksaa normaalistikin vain 15 euroa ja nyt tapaspöytä kuului Cityn Syö kympillä -kampanjaan, joten se oli vieläkin edullisempi. Tykkäsin pöydän tarjoiluista paljon, tämä oli maistuvin tapaspöytä pitkään aikaan. Tapaspöydän lisäksi tilasin espanjalaiset patatas bravas -perunat, jotka oli maustettu tulisella kastikkeella (tämän herkkäkielisen makuun hieman liian tulisella). Tapaspöydän voi syödä myös pelkästään alkuruokana ja Krog Madamen pääruoat vaikuttivat jatkavan samalla maukkaalla linjalla.

Erityisesti paikasta jäi mieleen tarjoilijattaremme, jonka suosittelema basilikacoctail oli todella hyvää. Muutenkin tarjoilu oli aika mutkatonta ja miellyttävää. Kehtasimme reilusti tiedustella keskinäisen arvuuttelumme jälkeen mitä ainesosaa ystäväni pääruoassa oikein oli. Arvauksemme ulottuivat aina ananaksesta perunaan ja lanttuun. Tuo mystinen maku paljastui retikaksi. Uskomatonta mutta totta: se maistuu kypsennettynä ananaksen ja perunan sekoitukselta. Mielenkiintoista, että se on yksi vanhimmista viljelykasveista, mutta nähtävästi sen käyttö on jossain vaiheessa radikaalisti vähentynyt, kun meille se oli aika vieras kasvi.

Tämä Krog Madame oli kyllä miellyttävä uusi tuttavuus ja sinne päädyn vielä varmasti uudestaankin.
 Sain äidiltä ison kimpun vaaleanpunaisia tulppaaneja.

1 kommentti:

  1. Ihana kuulla, että Krog Madame vakuutti teidätkin. :) Mun mielestä tapas-pöytä oli oikeasti tosi hyvä ja edullinen.

    Ja totta on sekin, että paikkaa on mainostettu kovin vähän. Toivottavasti se kuitenkin pärjää eikä kuole heti pois..

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!