maanantai 12. marraskuuta 2012

Sisko vanheni vuodella

Itse pysyn aina nuorena. :) Juhlistimme tätä otsikon tapahtumaa Chef et Sommelierissa Huvilakadulla. Sankari saa tietysti päättää ravintolan, mutta tästä valinnasta olin oikein iloinen: Chef et Sommelier on pitkään kuulunut listalleni, jota ylläpidän ravintoloista, joissa haluisin käydä.

Valitsimme viiden ruokalajin menun, joiden lisäksi meitä ilahdutettiiin muutamalla kokin tervehdyksellä. (Kuvat ovat hiukan tummia, kun en kehdannut käyttää salamaa, pahoittelen.)

Maa-artisokkaa

Hanhea ja punajuurta

Vasikkaa ja sipulia

Ravintolasali oli pieni, idyllinen ja tyylikäs. Laskimme, että asiakaspaikkoja taisi olla vain 26. Ruokalista oli tendikkään yksinkertainen ja sen lukemiseen meni puolet vähemmän aikaa kuin arvon tarjoilijoilta sen sisällön avaamiseen. Ei sen niin väliä, sillä aina on erityisen viihdyttävää kuunnella ihmistä, joka puhuu intohimostaan (tässä tapauksessa laadukkaasta ruuasta ja viinistä). Oli oikea ilo kuunnella henkilökunnan kertomuksia raaka-aineiden alkuperästä ja käsittelystä. Viinivalinnat olivat lisäksi aivan loistavia (jätän tämän puolen mielelläni ammattilaisille).

Juustoja

Jälkeenpäin keskustelimme seurueessani siitä, mistä johtuu se jo trendiltä vaikuttava piirre näissä fine dining -paikoissa, että palvelu ei kuitenkaan ole viimeisteltyä. Tällaisessa paikassa odottaisi, että takki autetaan päälle ja lasit pidetään täytettyinä (varsinkin jos vesikannua ei jätetä pöytään). Olen kuvitellut sen liittyvän siihen, että fine diningia haluttaisiin tuoda lähemmäs arkipäivää, sillä tälläinen ns. rento meininki tuntuu olevan enemmänkin sääntö kuin poikkeus nykyään. Mutta mitäköhän järkeä siinä olisi. Fine diningin ideahan on juuri siinä ekstrassa. Onko teillä ollut täydellisiä fine dining -kokemuksia Helsingissä?

Kokin tervehdys

Suklaata ja pähkinää

Pienistä murinoista huolimatta pidin yleisesti ottaen koko illasta; paikasta, mauista ja tarjoilusta. Meillä oli hauska ilta ja hyvä tunnelma päällä!

1 kommentti:

  1. ei pitäisi lukea sun juttuja näin lounasaikaa odottaessa. Maha kurnii varmaan naapuriin saakka nyt ;) Näyttää tosi hyvältä, olisipa ihana mennä hienosti syömään johonkin taas :) Välitä onnittelut vanhenemisesta S:lle!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!