sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Inspiraation lähteillä

Saan suurimmat inspiraationi blogeista ja lehdistä. Olen huomannut, että saatan lukea monta lehteä niin, ettei mikään idea tartu tai tunnu erityisen inpiroivalta. Sitten taas jonain päivänä samassa lehdessä on useampi toteuttamiskelpoinen juttu. Voikohan se oikeasti riippua lehden sisällöstä vai onko kyseessä sittenkin oma sopiva mielentila, joka tarttuu ideoihin? Tiedä häntä. Eilen kuitenkin luin marraskuun Kotivinkin ja kaksi lokakuun Kotiliettä enkä muista koska viimeksi lehdet olisivat tulleet niin hiirenkorville. Sain lehdistä valtavasti uusia ideoita.

  • Kotivinkissä oli hyvänkuuloisia uuniperunoiden täytereseptejä kuten feta-turkkilainen jugurtti-punasipuli ja katkarapu-ranskankerma-kevätsipuli-mustapippuri. Näitä täytyy kokeilla tänä talvena! En olekaan pitkään aikaan syönyt uuniperunoita.
  • Unelmatortun resepti muistutti minua siitä, että täytyy muistaa pyytää E:ltä hänen herkullinen reseptinsä tähän.
  • Ihastuin harmaisiin Piccadillyn korkokenkiin, joissa on musta pompadour-korko ja solki sivussa. Must have! Otin äsken jopa selvää mistä sellaiset voisi saada. Täytyy huomenna soittaa pariin kenkäliikkeeseen ja kysyä josko heillä olisi niitä.
  • Luin kirjailija Essi Kummun koskettavan haastattelun vaikenemisen seurauksista, herkkyydestä ja vahvuudesta. Päätin etsiä käsiini hänen kirjoittamansa kaksi romaania. On äärettömän hienoa, että on ihmisiä, jotka uskaltavat kertoa julkisuudessa elämänsä vaikeista asioista ja siten auttaa muita.
  • Sain idean mitä leivon lukupiirin pikkujouluihin: sitruunamarenkitortun - nam!
  • Keksin joululahjakirjaidean eräälle henkilölle.
  • Olen menossa joulukuussa Turkuun ja yhdellä palstalla muistutettiin Aurajokirannassa sijaitsevasta tunnelmallisesta E. Ekblom -viiniravintolasta. Aloin pohtia sopisiko se illanviettopaikaksi sen jälkeen, kun olemme seurueeni kanssa olleet katsomassa Åbo Svenska teatterin Hair-musikaalin. (Myöhemmin selvisi, että Ekblom ei ota pöytävarauksia kuin menuruokailijoille klo 17-21. Voih miten harmillista!)
  • Olen jo jonkin aikaa miettinyt miten virittäisin jouluvalot "uudessa" kodissani. Olen ajatellut parveketta ja ikkunalautoja ja ties mitä pöytiä ja ja ja. Kotiliedessä oli nyt kuva, jossa valot oli kiinnitetty oven karmeihin. Kun näin kuvan, tiesin heti, että näin minäkin valoni pistän. Ja kaunishan siitä tuli!Pala palalta enemmän joulua ympärillämme. :)

PS. Oikeus ja kohtuus ovat edelleen olemassa keskuudessamme. Perjantaina MP3-soittimeni akku alkoi vilkuttamaan viimeistä palkkia, vaikka olin vielä kaukana kotiin pääsystä. Lähes katastrofi siis oli käsillä. Olisin säästynyt suurelta huolelta, jos olisin tiennyt, että akku kestää "tyhjänä" vielä ainakin tunnin verran... Häh?! Eläköön insinöörit!

3 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!