tiistai 13. marraskuuta 2012

Ensimmäinen virallinen joulupostaus

Tänä vuonna on tullut markkinoille (tai sitten olen vasta nyt löytänyt ne) monta uutta alkoholitonta glögijuomaa, joita tervehdin ilolla ja innolla.

Wanhan Porvoon Fabriikin glögi tuoksuu mustaherukalta ja on niin vahvaa, että tätä voisi erehtyä luulemaan terästetyksi glögiksi. Tässä on itse tehdyn glögin oloa!

Hommanäsin kartanon jouluglögi myydään niin tyylikkäässä pullossa, että ostin sen heräteostoksena. Tämän tuoksu muistuttaa minua enemmän joulusta - siinä on aavistus neilikkaa. Maultaan glögi on hiukan enemmän mehumainen kuin Fabriikin. Oikein maukas!

Molemmat glögit ovat lisäaineettomia, mutta näiden säilyvyydessä on suuri ero: Fabriikin glögi myydään litran pullossa ja se säilyy avattuna vain 5 päivää. Hommanäsin glögi taas myydään puolen litran pullossa ja se säilyy kokonaisen kuukauden. Erikoista, että näiden välillä on niin suuri ero. Olisin toivonut, että isommassa pullossa ollut glögi säilyisi kauemmin ja toisinpäin, sillä yksineläjän ei oikein tule juotua litraa glögiä viidessä päivässä... :) (Kyllähän se tietysti oikeasti kauemmin säilyy.) (Ja nyt onkin hyvä syy kutsua vieraita.)

Kolmantena itselleni uutena tuotteena maistoin Marlin mustikkaista Premium glögiä. Tämä oli loistava tuote joulufiilistelyn aloittamiseen lokakuussa, koska sitä juomalla sai ripauksen joulusta, muttei kuitenkaan kyllästyttänyt itseään liian aikaisin joulun makuihin. Myös heille, joille glögissä on liikaa glögiä, tämä saattaisi maistua paremmin.

Näitä kaikkia kolmea glögiä löytyy esimerkiksi Kampin K-marketista. Uusista glögituttavuuksistani huolimatta suosikkini on edelleen Marlin perinteinen Premium glögijuoma (se punaisessa purkissa myytävä tumma glögi). Se on vaan kaikessa suhteessa täydellinen yhdistelmä. Ei liian mausteista muttei liian mehumaistakaan. Voisin juoda sitä mukikaupalla.

Glögi, jota vielä toistaiseksi en ole kaupoista löytänyt, on Lapin Marian luomu glögitiiviste. Lapin Marian mustikkamehu on yksi parhaimpia mehuja ikinä, ja siksi odotukseni heidän glögiään kohtaan ovat korkealla. Vinkatkaa, jos näette sitä jossain!Antoisia glögihetkiä!

2 kommenttia:

  1. Olen itsekin sortunut Hommanäsin mehuihin, tuon pullon takia. Mahtavan makuisin, lisäaineettomia ja tosiaan säilyy hyvin! :) t.A

    VastaaPoista
  2. glögiä voi juoda aina :) oli joulu tulossa tai ei.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!