torstai 16. helmikuuta 2012

Onnellisuuspillereitä

Elämä uudessa kodissa ja ympäristössä tuntuu hyvältä. Hymyilyttävän hyvältä. Tärkeä havainto viime viikoilta on ollut se, että kaupungista ei tarvitse pitää ollakseen siellä onnellinen. Ne ovat kaksi eri asiaa. *Onneksi.*
Täytyy tietää milloin jokin vaihe
on tullut päätökseen.
Ajanjakso on ohi, ovi suljetaan, yksi luku elämästä
on takanapäin - ei ole tärkeää mitä nimeä käyttää,
vaan tärkeää on jättää menneisyyteen
ne elämän hetket,
jotka ovat jo kuluneet ohi.
Ei voi palata ajassa taaksepäin ja
saattaa kaikkea ennalleen.

Paolo Coelho: Zahir
Siinäpä se vaikeus piilee. En oikein osaa lähteä juhlista silloin kun ne ovat parhaimmillaan. Koko ajatus tuntuu vieraalta, joten tuskin sitä ikinä opinkaan. 

En koskaan ymmärtänyt kuinka yksinäinen Turussa oikeasti olin. Toivon, ettei tämä hetkellinen onnellisuus johdu vain väliaikaisesta uuden asuinpaikan uutuudenviehtyksestä vaan olisi pysyvämpi olotila. Toisaalta nimittäin en pysty missään muualla aistimaan yhtä voimakkaasti ihmisten yksinäisyyttä kuin Helsingin keskustassa. Onneksi en asu siellä. :)

Nyt kun viimein sekasortoisten viikkojen jälkeen olen onnistunut kehittämään itselleni jonkinlaisia rutiinien esiasteita, elämä hymyilee ja hymyilen sille leveästi takaisin.
Joka päivässä on kauneutensa, oma erityinen hetkensä,
Jokainen päivä on lahja, kuin kukka elämän puutarhassa.
Cosmopolitan viime lauantailta

3 kommenttia:

 1. Ihana kuulla, että elämä hymyilee!

  Nauti täysin siemauksin uudesta kotikaupungista ja ystävien seurasta :)

  VastaaPoista
 2. niiiin hyvä lainaus Coelholta. Poimin talteen.
  Mukava muutenkin, että onnellisuutta löytyy. ...ja totta, kaupungista ei tarvitse pitää... ;) ja ehkä joku päivä se tuntuukin ihan kivalta...

  VastaaPoista
 3. Aivan mahtavaa, että olet viihtynyt. Kyllähän me kauan yritettiinkin sinua taivuttaa muuttamaan. Mutta monet asiat elämässä vaativat kypsyttelyä ja sitten vaan tulee se päivä kun on valmis muutokseen. Toivottavasti löydät Helsingistä yhtä paljon mielenkiintoisia kohteita ja tapahtumia kuin Turusta.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!