sunnuntai 5. helmikuuta 2012

103. teksti

Hei, huomasin vasta, että olen kirjoittanut blogiini yhteensä yli sata tekstiä! Tämä on 103. teksti. Aikamoinen määrä! Kiitos kaikille lukijoilleni. En kauaa jaksaisi näitä vain itselleni kirjoitella. :)

Olin toissa viikonloppuna Turussa käymässä ja pääsin viimein yöpymään ihanaan Park Hoteliin.

Se sijaitsee vain muutaman sadan metrin päässä entisestä kodistani ja Turussa asuessani kävelin sen ohi lähes päivittäin. Olen halunnut päästä yöpymään siellä jo yli kymmenen vuotta, mutta ei siinä olisi ollut juurikaan järkeä, kun oma koti sijaitsi kiven heiton päässä. Nyt halusin heti hyödyntää hyvän tilaisuuden: olin menossa ystävän 30-vuotisjuhliin lauantaina ja Park Hotel sopi suunnitelmiini mainiosti.

Ulkonäöltään hotelli tuo minulle mieleen Saksan gasthausit. Rakennus on kaunis ja pidän siitä, että siinä on jos jonkinmoista erkkeeriä ja tornia. Hotelli sijaitsee idyllisen Puolalanmäen kupeessa ihan lähellä keskustaa.


Yövyin huoneessa 107 ja se oli sisustettu hotellin tyyliin sopivaksi. Erityisesti pidin siitä, että huoneessa oli paljon kauniita yksityiskohtia, jotka selvästi oli mietitty huolella. Hotellin nettisivuilla on kuvia muistakin huoneista. En ottaisi tällaista tyyliä kotiini, mutta hotellin sisustuksena tämä toimi loistavasti. Oli lähes satumainen olo!


Ruokasali, jossa aamupala tarjoiltiin oli myös yksityiskohtia myöten tunnelmallinen. Kiinnitin huomiota kauniisiin lamppuihin, joista tuli jostain syystä Beatrix Potter mieleen (tai enemmänkin kai vanha englantilainen sisustustyyli).


Hotellin "vakiohenkilökuntaa" on turkulaisille tuttu Jaakko-harmaapapukaija, joka osallistuu innokkaasti hotellin aulassa käytäviin keskusteluihin. Itselläni kävi tuuri ja pääsin nauttimaan aamupalaa Jaakon seurassa. Jaakko juo kuulemma joka aamu kahvia sokeripalan kanssa isäntänsä olkapäältä. Tämä oli aika hauska näky!

Lauantaipäivä Turussa oli talvisen kaunis.


Oli ihana käydä Turussa, jossa oli ainakin vielä toistaiseksi kotoisampi olo kuin Helsingissä. Oli lisäksi ihana nähdä ystäviäni (kiitos E:lle vieraanvaraisuudesta ja blogivinkeistä, kiitos T:lle inspiroivasta keskustelusta loistavassa Bossa-ravintolassa, jota voin lämpimästi suositella kaikille). Onneksi silti sunnuntaina oli ihana palata kotiin Helsinkiin!

2 kommenttia:

 1. Turku <3

  Kiva, ettet ole sentään unohtanut kaupunkia ;)

  Bossa on tosi kiva ravintola kyllä, täytyykin taas joskus mennä maistelemaan brassiherkkuja Kauppiaskadulle!

  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Kävin, ihana Turku <3 Ja ihania herkkuja olet taas taikonut.. lurps.
  -Henna

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!