perjantai 17. helmikuuta 2012

Haaste

Sain Elliltä Aina Ilona -blogista hauskan haasteidean! Tämä haaste menee niin, että jos kommentoit tätä postausta, kerron sinulle viisi sanaa, jotka assosioin sinuun. Ne voivat olla järkeenkäypiä tai totaalisen sattumanvaraisia. Sitten sinä julkaiset listan blogissasi ja kommentoit näitä viittä asiaa.

Koska Elli ja minä emme tunne toisiamme, en voinut pyytää häneltä viittä sanaa. Siksi yllytin tähän haasteeseen Heidin Livet Salt -blogista. Kiitos Heidi innostumisesta! Hän julkaisikin jo oman kirjoituksen minun valitsemistani viidestä asiasta. Tässä Heidin minulle antamat viisi sanaa ja kommenttini niihin.

1. Ruuanlaitto
Ruuanlaitto on hauskaa! Parasta se on silloin, kun on on tulossa vieraita, joita varten kokata. Pidän myös leipomisesta. Sekä ruuanlaitossa että leipomisessa noudatan yleensä orjallisesti ohjeita enkä juuri koskaan muokkaa reseptejä saati keksi omia. Maalaisjärkeä käytän kuitenkin, kun olen huomannut sen olevan hyödyksi. Yllättäviä typeryyksiä sitä resepteistä löytääkin. Eniten ykkään kokeilla uusia reseptejä ja koska en IKINÄ kokeile reseptejä ennen vieraiden tuloa, on strategiani tarjota aina montaa eri lajia, joten jos jokin niistä epäonnistuu, muut ruokalajit/leivonnaiset paikkaavat epäonnistunutta.

2. Kulttuuri
Olen kulttuurin ystävä, mutta mitä vanhemmaksi elän, sitä valikoivammaksi tulen. Esimerkiksi teatterien suhteen olen ruvennut viime vuosina todella kriittiseksi. Käyn nykyään todella harvoin teatterissa, maksimissaan 2-3 kertaa vuodessa (se on harvoin! :)), sillä mikään MIKÄÄN mikään ei ole niin hirveää kuin istua epämiellyttävässä tai tylsässä esityksessä ja odottaa sen päättymistä. Yleensä penkitkin ovat niin huonot, ettei niissä voi ottaa torkkuja (kuten oopperassa parvella, jossa on niskanojat). Olen kokenut ehkä liikaa tällaisia tuskallisia esityksiä ja se on tehnyt varovaiseksi. Mutta kulttuurinkirjo on laaja ja esimerkiksi taidenäyttelyistä, konserteista, museoista sekä ooppera- ja balettiesityksistä nautin kovasti. Tosin valikoiden niistäkin. Vanhenemisen paras puoli on se, että alkaa tuntea oman makunsa eikä tarvitse enää "kokeilla" niin paljoa. Toki on kiistämätöntä, että uusia asioita kannattaa kokeilla, vaikka oma maku olisikin tiedossa. No, tiedätte mitä tarkoitan.

3. Tee
Hyvin valmistettu haudutettu musta tee on arjen luksusta, todellinen nautinto heti tumman suklaan jälkeen. Huolellisimmin valmistettua laatuteetä saa ystäväni E:n teesalongissa Turussa (always a pleasure). Lempiteekauppani Helsingissä on The Ounce, jossa on mainio tunnelma ja kielen (ja nenän) mennessään vievä valikoima. Teevalikoimani alkaa muuten ehtyä (vink vink, tuparilahjaksi saa tuoda mustaa maustettua teetä).

4. Siili
Siilit nyt vaan on niin ihania! Käykääpä lukemassa blogini siilikirjoitus viime elokuulta.

5. New York
Tämän täytyy nyt olla se random-sana, joita sai myös tässä haasteessa antaa, sillä minua ja New Yorkia ei taida yhdistää yhtään mikään... :) Mutta asia, mitä Heidi ei varmasti tiennyt ennestään, on se, että NY (ja Amerikka) oli vuosia suuri unelmani. Tein yhdeksännellä luokalla makean jenkkilä-scrapbookin, johon liimailin upeita kuvia Amerikan mantereelta. Ajatus amerikkalaisesta unelmasta kaikki-on-mahdollista-tyyliin viehätti, kunnes tajusin, että olen ehkä sitten kuitenkin enemmän ihminen, joka kannattaa kaikille yhtä hyviä mahdollisuuksia kuin tuhkimotarinoita ihannoiva tyyppi. Nykissä olisi hieno päästä käymään joskus, mutten enää hingu sinne. Päinvastoin kuin Pariisiin!

Katsokaas muuten näin lopuksi kuinka taitavia ihmisiä mulla on lähipiirissäni! Sain syksyllä kiitospalkaksi eräästä nuorkauppakamariprojektista muutaman vyyhdin vauvanpehmeää herkullisen vihreää lankaa. Itselläni ei kuitenkaan ollut kutomiskausi päällä, joten pyysin muutamaa käsityöihmistä kutomaan minulle kaulaliinan, villasukat ja pannan. Näistä tuli aivan ihania!


PS. Tätä postausta saa tietysti kommentoida, vaikkei omistaisikaan blogia ja vaikkei haluaisikaan osallistua tähän haasteeseen. :) Jos haluat viisi asiaa, mainitse siitä kommentissasi.

2 kommenttia:

  1. Olisi tosiaan minulta saadut sanat saattaneet olla hyvinkin sattumalla valittuja. Kiva etta teit kuitenkin haasteen, minusta naita on tosi kiva lueskella. :)

    VastaaPoista
  2. Onpas hyvän näköiset sukat :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!