sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Ravintolaelämyksiä

Mulla on ollut ilo viime aikoina käydä monessa hyvässä helsinkiläisravintolassa ja herkutella taidokkaasti tehdyllä ruoalla.


Pari viikkoa takaperin juhlimme siskoni synttäreitä Gaijinissa. Valitsimme pöytäseurueeni kanssa maistelumenun, sillä ne ovat näissä BW Ravintoloissa niin oivallisia. Pidän menujen yllätyksellisyydestä ja annosten koosta + lukumäärästä.

Vaikka Gaijin ei ole lempparini tämän ketjun paikoista, ei ruoka pettänyt tälläkään kertaa. Kaikki annokset olivat hyviä, jotkut erinomaisia ja jotkut mielenkiintoisia. En ihan hirveästi syö aasialaista ruokaa, joten monet ruoka-aineista ja mauista eivät kuulu jokapäiväiseen repertuaariini. Siksi onkin hauska maistella niin monia eri annoksia.

Kuvassa oikealla on menun annos Bo Ssäm Gaijin, jossa on grillattua porsaankylkeä, salaatinlehtiä, pikkeleitä, kimchiä, seesamidressingiä ja chilipastea. Kuvassa alla on X.O. Scallops eli paistettua kampasimpukkaa, harvinaista kiinalaista X.O. kastiketta, bonitoa ja merileväkaviaaria.


Muutama päivä sitten kävin ensimmäistä kertaa Maxillissa Korkeavuorenkadulla. Erinomainen hinta-laatusuhde! Miksen ole löytänyt tietäni sinne aikaisemmin? Söin rapeaksi paistettua siikaa punajuuriohraton kanssa. Annos oli kaikinpuolinen täydellinen. Myös seuralaiseni olivat hyvin tyytyväisiä valintoihinsa.


Maxillin lista on suhteellisen lyhyt, sillä esimerkiksi pääruokia on vain kuusi. Silti vaihtoehtoja oli ihan riittävästi, sillä ne olivat niin erilaisia. Siitä on pakko antaa miinusta, että listalta puuttui kokonaan kasvisvaihtoehto. Pääruokasalaatti ja pasta olivat kooltaan runsaita eivätkä kaivanneet rinnalleen alkuruokaa. Itselleni tuo siika-annos oli riittävän kokoinen, mutta isonälkäisen kannattaa ottaa sen kanssa alkupala.

Tyyliltään ja tunnelmaltaan ravintola on viihtyisä bistro, jossa puheensorina ja lasien kilinä luovat kivan tunnelman. Jälkiruoaksi söin ehkä elämäni parhaan tarte tatinin, joka oli rapea ja karamellinen omenapaistos kanelijäätelöllä. Törkeän hyvää!


Näistä ravintolamuisteloista tuli mieleen ravintola Aito, jossa kävin niin ikään tänä syksynä pitkästä aikaa. Pidän ranskalaisesta ruoasta ja Aitossa on sitä tyyliä annoksissa. Ruokalista on käyntini jälkeen jo vaihtunut, mutta silloin sesongin kasviksista löytyi mm. kurpitsaa. Aito ei ole syyttä yksi lempparipaikoistani. Pidän sen raikkaasta ja valoisasta ravintolasalista sekä puhtaista mauista.


Aschanin kahvila Jugend sai taannoin lukupiirimme asiakkaaksi. Kaunis, erityisesti tähän vuodenaikaan sopiva sali on piilossa omassa kolossaan Espalla. Muu maailma jää taakse kun kulkee paksujen kiviseinien lomitse vanhaan pankkisaliin. Viihtyisässä ja ylellisessä kahvilassa soisi käyvän enemmänkin asiakkaita. Ihastuin tällä kertaa hawajilaisiin jäätelöpalloihin, jotka on leivottu riisistä tehdyn tahnan sisään. Ne voi syödä siististi käsin ja konsepti on tosi toimiva. Herkullisia ovat!
Päätän raporttini Helsingin ravintola- ja kahvilamaailmasta tähän. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!