sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Viini-ilta Haikon kartanossa

Vietimme loppukesästä äidin ja siskon kanssa ihanan viikonlopun Haikon kartanossa.

Kun saavuimme kartanolle, satoi kaatamalla. Siis ihan oikeasti eikä mitenkään kuvainnollisesti: asfaltti tulvi ja taivas oli päättänyt heittää kaikki vedet alas kerralla. Onneksi meillä oli sateenvarjot, joiden suojissa pääsimme lähes kuivina hotellille.

Kartano iltavalaistuksessa

Saimme ylellisen huoneen kartanosta, joka on kaunis sekä ulkoa että sisältä. Se on remontoitu vanhaa tyyliä kunnioittaen ja meidän huoneemme oli sisustettu kauniisti hyvällä maulla. Huoneessamme oli oma parveke puiston suuntaan, josta pääsimme nauttimaan sateen lakattua iltapäivällä.

Päällimmäisten kuulumisten vaihdon ja kuohuviinilasillisten jälkeen nappasimme uikkarit kainaloon ja suuntasimme kylpylälle. Olimme aikaisessa, mikä osoittautui hyväksi sattumaksi, sillä saimme aluksi nauttia pienen kylpylän altaista ja saunoista lähes keskenämme. Vasta kolmen jälkeen kylpylälle alkoi tulla muita ihmisiä ja pian altaissa tuntuikin jo niin ahtaalta, että kiiruhdimme syömään pientä välipalaa kylpylän baariin.

Sitä ennen olimme ehtineet hautua lämpöaltaassa, lojua poreammeessa, uida pitkässä altaassa ja saunoa pari kertaa sekä piipahtaa höyrysaunassa. Siskoni kävi myös kastautumassa kylmäaltaassa!

Illalla osallistuimme kartanon viini-iltaan, joita järjestetään kerran kuussa. Konseptiin kuuluu tietty teema, jonka ympärille on valittu ensin viinit ja viinien ympärille ovat taitavat ihmiset loihtineet makuihin sopivat ruoat.


Tunnelma oli rento ja hauska, ei ollenkaan pönöttävä tai tärkeilevä niin kuin voisi viini-illasta kuvitella. Illan vetäjät kertoivat hauskoja tarinoita ja opastivat maistelemaan eri viinejä. Tuli naurettua paljon ja mitä pidemmälle ilta eteni, sitä enemmän keskusteluja käytiin myös eri seurueiden välillä, mikä suomalaisten kesken on aika harvinaista.


Meidän illalliseen kuului neljä ruokalajia (alkuruokana tomaatti-kyyhkymarmeladia ja piparjuuri-créme fraîchea, kuva yllä) ja lasilliset kuutta eri viiniä. Jälkiruoaksi oli kartanon omenahyve marenkivaahdolla.


Illallisen viinit

Meillä oli mahdottoman hauska ilta: ruoka, juomat ja seura oli erinomaista. Tuo Haikon kartanon viini-iltakonsepti toimii niin hyvin, että monet paikalla olijat olivat selvästi olleet mukana useammankin kerran. En yhtään ihmettele: jos asuisin lähempänä, osallistuisin myös niihin jokaiseen!


Illallisen jälkeen kävimme vielä kävelyllä kartanon ympäristössä. Olisin halunnut nähdä kartanon ympäristöä, mutta maaseudun pimeydessä ei juurikaan saanut käsitystä maisemista. Pieni happihyppely teki kuitenkin tosi hyvää herkkuja täynnä oleville vatsoille. Kun pääsimme nukkumaan, taisin nukahtaa saman tien.

Seuraavana päivänä ei enää ollut sateesta tietoakaan, joten kävimme vielä ennen kotiin lähtöä kiipeämässä läheiselle näköalapaikalle. Sinne oli rakennettu pieni torni, josta oli upeat näkymät. Ei ihme, että monet taiteilijat ovat inspiroituneet suomalaisista metsämaisemista.


Meillä oli oikein onnistunut viikonloppu!

3 kommenttia:

  1. Kuulostaapa kivalle. Pitääkin pistää muistiin, tuota voisi harkita joskus, kun on sopivasti aikaa :)

    VastaaPoista
  2. Ilta oli oikein ihana :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!