sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Uusi lemppariravintola

Voiko yhden käynnin jälkeen julistaa löytäneensä uuden lempiravintolan? Ihastuin eilen illalla Ragu-ravintolaan Ludviginkadulla. Olin kuullut nimen aikaisemmin ja ennakkokäsitykseni oli positiivissävytteinen, mutta en käytännössä tiennyt ravintolasta mitään. Olimme kahden ystäväni kanssa liikkeellä ja valitsimme nopean sananvaihdon jälkeen ravintolan yllätysmenun viineineen.

Meillä oli jatkosuunnitelmia illan varalle, joten tarkistin kuinka monta ruokalajia ehdimme syödä ennen kuin meidän piti lähteä seuraavaan paikkaan. Hyvä että kysyimme, sillä tarjoilijan ohjeesta päädyimme valitsemaan neljän ruokalajin illallisen. (Viiden ruokalajin yllätysmenuun kannattaa varata 2,5 tuntia aikaa.)

Heti kättelyssä kävi selväksi, että Ragu on ravintola, jonne tullaan viihtymään ja viettämään aikaa. Nopeaa mahantäytettä ei kannata odottaa. Tämä ei missään nimessä ole moite, sillä monissa ravintoloissa minua häiritsee ns. liukuhihnameininki ja liian tehokkaat kattausajat. Silloin kun tulen viettämään iltaa, harmittaa, jos seurue on runsaassa tunnissa ulkona ravintolasta.
"Ragu = tulee verbistä ragoûter, joka tarkoittaa ruokahalun palauttamista tai yleensäkin mielenkiinnon lisäämistä"
(Teksti ruokalistassa)
Yllätysmenussamme oli muun muassa herkullinen maa-artisokkakeitto, jonka makuun oli yhdistetty omenaa ja lakritsia. Oivaltava yhdistelmä joka kruunattiin täydellisellä viinillä! Keittiömestarit selvästi osaavat hommansa tässä ravintolassa.

Pääruokana oli jotain niinkin tavallista kuin pihvi pavuilla ja muutamalla kastikkeella, mutta se maistui erinomaiselle ja pavut olivat täydellisen rapeita. Tykkäsin!


Palvelu oli kaikella tapaa erinomaista. Aikataulumme merkittiin ylös ja tarjoilija piti kiinni siitä, että pääsimme tasan klo 20.45 ravintolasta ulos kuten pyysimme. Ravintolalla kävi yhden annoksen kanssa pieni moka, joka huomioitiin loppulaskussa ilahduttavalla tavalla ilman erillisiä vaatimusten esittämistä. Kaikki oli sujuvaa ja soljuvaa! (No okei, ruokalistat olisi voitu tuoda nopeammin.)

Ragusta ilta jatkui rattoisissa tunnelmissa Apulannan Tavastian keikalle. Klubi oli loppuunmyyty ja tupaten täynnä. Soitto alkoi jo muutama minuutti sen jälkeen kun olimme astuneet sisälle, joten ajoituksemme oli aika hyvä. Puolitoistatuntisen sisältö oli taattua Apulantaa. Bändi julkaisi muutama viikko sitten uuden levyn, jolta kuultiin useampia biisejä.


Viime viikolla saatiin muuten valmiiksi Teit meistä kauniin -elokuvan filmaukset. Apulannan tarinasta on siis jossain vaiheessa tulossa elokuva!

Uuden levyn eka sinkku Valot pimeyksien reunoilla on kaunista kuultavaa:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!