sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Paras keikka ever

Koin elokuussa yhden elämäni parhaista keikoista, kun The Local Band esiintyi Tavastialla. Kyseessä on Aleksi Laihon (Children of Bodom), Jussi69:n (69 Eyes), Olli Hermanin (Reckless Love) ja Archie Kuosmasen (Santa Cruz) sivuprojekti ja tämä taisi olla heidän kolmas tai neljäs keikkansa yhdessä.

Keikka liittyi Helsingin juhlaviikkojen yhteen spektaakkelitapahtumaan, jossa 100 kitaristia kerääntyi Senaatintorille soittamaan yhdessä Aleksi Laihon tilaisuutta varten säveltämää kitararevitystä. Me osallistuimme Piikkipaatsaman kanssa vain tälle jatkokeikalle ja kuulemani mukaan Senaatintorilla olikin aikamoinen ryysis.


The Local Band soittaa 80-luvun tukkahevicovereita ja on siinä _ilmiömäisen_ loistava. Keikan settilista löytyy täältä. Bryan Adamsin Summer of 69 ja Bon Jovin Livin' on a prayer olivat erityisen sykähdyttäviä. En ole aikaisemmin tajunnut kuinka taitava laulaja Olli Herman oikeasti on.


Ihan parasta oli kunnon rokkikukkoilu, jota kaikki bändiläiset harrastivat oikein urakalla. Aleksi ehkä kukkoili vähemmän ja keskittyi enemmän soittamiseen, mutta muille musisoinnin näyttävyys oli selkeästi tärkeä juttu. Tällä keikalla tuli myös naurettua paljon. :)

You Tubesta löytyy koko keikka tosifanien kuvaamana, mutta postaan tähän nyt pelkästään yhden biisin, Summer of 69:n.


Ennen keikkaa kävimme syömässä Pjazzassa, jazz-ravintolassa Yrjönkadulla. Sisustus oli tosi viihtyisä ja paikka oli yllättävän iso. Ravintolassa on joka ilta livemusiikkia ja meidän syödessä joku taitava mies soitteli flyygeliä. Aikas tunnelmallista ja erilaista!

Omat korvani ovat vähän arkoja äänille (keikoilla käytän korvatulppia), joten vaikka livemusiikki on lähtökohtaisesti hurmaavaa, koin musiikin olevan hiukan häiritsevän kovaäänistä. Pöytämme oli muutenkin hälyisässä kohtaa, joten olo oli rauhaton. Saattaisin siitä huolimatta käydä Pjazzassa uudestaankin.

Ruoka, pastat, olivat herkullisia ja drinkit vielä herkullisempia.

Eilen lauantaina olin vähän erityylisellä keikalla, nimittäin Vesa-Matti Loirin 70-vuotiskeikalla Hartwall Areenalla. (Kuvat keikalta eivät oikein onnistuneet, joten lisään tähän vaan kuvan, jonka otin ennen keikan alkua lavasta.)


Hienoa tapahtumaa kunnioittamassa kävi lavalla suuri joukko tähtiä kuten Michael Monroe, Robin, Chisu ja Juha Tapio. Yleisö kuuli hienoja duettoja, joista parhaimpia oli Veskun ja Samuli Edelmannin Tuomittuna kulkemaan.


Ihanaa, että tälle syksylle on tiedossa vielä muutama muukin keikka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!