lauantai 18. huhtikuuta 2015

Iltapäivätee Kämp Brasseriessa

Kävimme tässä yhtenä päivänä Piikkipaatsaman kanssa testaamassa Kämpin iltapäiväteetarjoilun. Olen elämäni aikana nauttinut useammat iltapäiväteet Suomessa ja ulkomailla, ja tämä oli ehdottomasti yllätyksellisin kokonaisuus.

Suolaisissa herkuissa oli tarjolla miniburger, muikunmätiä fenkolileivällä, lohisandwich ja talon näkkileipää leipäjuustolla. Erityisesti kaksi ensimmäistä vetivät pisteet kotiin: miniburgerissa oli hyvät mausteet ja fenkoli toi uudenlaisen makuvivahteen saaristolaisleipään. Enpä ole tällaisia herkkuja aikaisemmin kohdannut iltapäiväteetarjoilussa!

Makeissa herkuissa oli perinteinen skonssi, kookoskreemiéclair, hasselpähkinäsuklaaleivos ja macaron. Skonssit olivat sopivan rapeita ja ilmavia, mutta kaipasin niiden kanssa perinteistä sitruunatahnaa ja clotted cream'ä kermavaahdon ja hillon sijasta. Tämän osan britit taitavat suomalaisia paremmin.

Kokonaisuus oli todella toimiva ja monipuolinen, sillä kaikki makupalat olivat sopivasti erilaisia. Silti herkullisia kaikki!

Teetä päädyimme Piikkipaatsaman kanssa juomaan kokonaiset neljä kannullista, sillä emme pitäneet mitään kiirettä syömisen kanssa. Nautiskelimme oikein pitkän kaavan mukaan. Se oli aavistuksen harmillista, että ensimmäinen kannu valkoista teetä oli haudutettu joko liian kuumaan veteen tai liian pitkään, sillä se oli ehtinyt kitkeröityä. Loput kolme kannua joimmekin mustaa teetä, joka ei kitkeröidy niin helposti. Muuten kaikki iltapäiväteessämme oli moitteetonta. 

Iltapäivätee on saatavilla Kämp Brasseriessa etukäteisvarauksella ja sen hinta on 37 euroa. Jos olet iltapäiväteen ystävä, sellaisia saa Helsingissä Kämp Brasserien lisäksi Salutorgetista ja Ekbergiltä. 

6 kommenttia:

  1. Nam! En ole muuten unohtanut sitä bloggareiden teehetkeä, palaan siihen kunnes saa lopputyön pakettiin ja aikaa heltiää taas muuhun. :)

    VastaaPoista
  2. Höh... mun kommentti hävisi jonnekin. Mutta siis piti sanomani, että itse en ole montaa iltapäiväteehetkeä viettänyt, mutta jos noin ihania tarjoiluja olisi niin pitänee joskus testata. Slurps. Iltapäivätee olisi myös hyvä tapa rentoutua töiden jälkeen hyvässä seurassa.

    VastaaPoista
  3. Suosittelen! Tykkään itse valtavasti konseptista! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!